Balyoz'da yeni heyet kurulacak

Balyoz davasında yeniden yargılama talepleri için yeni heyet kurulacak. Talep, davaya bakan İstanbul 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nden geldi. Mahkeme, buna gerekçe olarak ise "karara katılan hakimlerin yeniden yargılama başuvurlarını değerlendiremeyeceği" gösterildi.

Abone ol

Özel Görevli İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi, Balyoz davasında yeniden yargılama başvurularını yeni bir heyetin değerlendirmesini talep etti.

Balyoz hakimleri; "karara katılan hakimlerin, müzakereye katılamayacağı"nı gerekçe göstererek İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nden hakim ataması istedi.

Yazıda; mahkeme Başkanı Ömer Diken ve üye hakim Aytekin Özanlı' nın Balyoz kararlarına katılması nedeniyle başvuruyu değerlendirebilecek bir heyet oluşturulamadığı belirtildi.

Soruşturma ve yargılama sürecinde yapılan tüm itirazları 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi değerlendirmişti. Avukatlar bu gerekçe ile oluşturulacak yeni heyetin davaya hiç müdahil olmamış hakimlerle kurulması gerektiği vurguladı.

11 müvekkili için yeniden yargılama başvurusu yapan Avukat Hakan Tunçkol, "yazının Adalet Komisyonu'na yazılması daha uygun olurdu" dedi.

Başbakan'ın siyasi başdanışmanı Yalçın Akdoğan'ın "Orduya kumpas kuruldu" itirafının ardından Balyoz avukatları davanın yeniden görülmesi için mahkemeye başvurmuştu. Tartışmalara katışan AKP kurmayları da yeniden yargılama için düzenleme yapılabileceğini açıklamış, konu MGK toplantısında da gündeme gelmişti.

ulusalkanal.com.tr

Bir yolsuzluk soruşturması daha deşifre oldu Gündem O müdürün yeri yine değişti Gündem Yargıtay'dan Mehmet Ali Şahin'e tepki Gündem Geri dönmemek üzere Mars'a gidecekler Gündem