Dışişleri'nden Mısır'a "Ro Ro" yanıtı

Mısır'ın Türkiye ile yaptığı Ro Ro anlaşmasını yenilememe kararına Dışişleri Bakanlığı yanıt verdi. Bakanlık Sözcüsü Tanju Bilgiç, Mısır hükümetini suçladı, "Mısır hükümeti bu tasarrufu ile kendi menfaatine zarar verecek" dedi.

Abone ol

"Mısır'da halkın oylarıyla seçilmiş yönetim darbeyle indirilirken binlerce masum katledilirken..."

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu konuşmasında kullandığı bu ifadeler Ankara-Kahire hattındaki gerginliği artırdı. Erdoğan'ın ve hükümetin aldığı tutuma karşı ekonomik yaptırım hamlesi yapan Mısır'a yanıt Dışişleri Bakanlığı'ndan geldi.

Mısır, AKP hükümetinden gelen açıklamalar üzerine Türkiye ile Ro-Ro ve Karayolu Transit Taşımacılığı anlaşmasını yenilememe kararı aldıklarını açıklamıştı.

Mısır'ın bu kararı, Dışişleri Bakanlığı'na soru olarak yöneltildi. Bakanlık Sözcüsü Tanju Bilgiç, Mısır'ı suçladı, "Mısır hükümeti kendi menfaatine zarar veriyor"

"MISIR KENDİ HALKINA ZARAR VERECEK"

"Mısır’la aramızda mevcut olan Ro-Ro ve karayolu transit taşımacılığı düzenlemeleri Türkiye’nin bölgeye olan ticaretinde cüzi bir yer tutmakta iken Mısır ekonomisine önemli katkılar sağlamaktaydı. Mısır Hükümeti bu tasarrufu ile ülkesinin ve halkının menfaat ve refahına verdiği zararlara bir yenisini eklemiş olacaktır."

İki ülke arasında var olan anlaşma, Türk ürünlerinin özellikle Basra Körfezi ve diğer yabancı pazarlara ulaştırılmasını kolaylaştırıyor. Anlaşma gereği Mısır, Türkiye’ye İskenderiye ve diğer bazı Mısır limanlarını kullanma kolaylığı sağlıyor.

ulusalkanal.com.tr

İşte F-Tipi örgütün MİT planı Gündem ''Aynı tip kaza 25 yıl önce olmuş'' Gündem İlk görev "Kumpas" Gündem PKK'dan da o açıklama geldi Gündem