AYM seçimi neden ertelendi? Haşim Kılıç cevapladı

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, başkanlık seçimini ertelemesine yönelik ilk kez konuştu. Baro başkanlarıyla biraraya gelen Kılıç, bir başkanlık adayının "yeterince hazırlanamadık bize biraz zaman verin" isteği üzerine seçimin ertelendiğini söyledi. Kılıç basında yer alan haberlerin de gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Abone ol

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, başkanlık seçiminin 3’üncü kez ertelenmesinin nedenini Baro başkanlarına açıkladı.

Kılıç, Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuruda bulunan Tunceli Baro Başkanı'na destek için düzenlenen etkinlikte Anayasa Mahkemesi’nde 3’üncü kez ertelenen başkanlık seçimi de konuşuldu.

Kılıç, baro başkanlarına basında yer alan haberlerin tamamen tevatürdan ibaret olduğunu söyledi. Kılıç, seçimlerde aday olan bir üyenin "yeterince hazırlanamadık bize bir hafta daha izin verir misiniz" isteğini kabul ettiğini ve seçimi de bu yüzden ertelediğini açıkladı. Halim Kılıç, Başkanlık seçiminde hükümetle bir gerginlik olmadığını söyledi.

13 Ocak’ta yapılması beklenen başkanlık seçimi Kılıç tarafından 3 kez ertelendi. Basında yer alan haberlerde Kılıç’ın desteklediği aday Başkanvekili Serruh Kaleli’ye daha fazla oy aramak için seçimi ertelediği yorumları yapılmıştı.

Kılıç’ın baro başkanlarına yaptığı açıklamaya göre seçimlerin önümüzdeki hafta yapılması bekleniyor.

HABER: ÇAĞLA AKKUŞ

ulusalkanal.com.tr

Askeri üs bölgelerine taciz ateşi açıldı! Gündem İşçi Partisi, Olağanüstü Genel Kurultay'a gidiyor Gündem Ege'deki 12 adanın işgalinin perde arkasında kalan gerçekler Gündem Abdullah Gül’ün oğlundan bir günde on şirket Gündem