Para piyasaları uzmanından önemli uyarı

FED'in faiz arttıracağı beklentisiyle altın fiyatları 6 yılın en düşük seviyesine geriledi. Altının onsu bin 82 dolara, gramı 100 liraya indi. Uzmanlar, altının 16 Aralık'ta FED'in faiz kararı ile daha da düşeceğini, doların ise yükseleceğini öngörüyor.

Abone ol

Altın fiyatları 6 yılın en düşük seviyesinde seyrediyor. İki hafta önceki altın haberimizde altının onsu bin 113 dolardı. Ve yılsonuna kadar altın bin dolara kadar çekilecek haberi yaptık. Son 13 seansta altın 12. düşüşünü yaşadı. Ve Fed'in faiz arttıracağı beklentisiyle altın fiyatları bugün 6 yılın en düşük seviyesinde seyrediyor.

Spot altının onsu bin 81 dolardan işlem görürken, üst üste dördüncü kayıp haftasını gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Yurt içi piyasalarda 24 ayar gram altın 99 liradan satılırken, çeyrek altın ise 164 liradan alıcı buluyor.

Para piyasaları ve altın uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk'ün bir aylık analizi şöyle: "16 Aralık'ta FED toplantısında 25 baz puan faiz artacak. Altının onsu önce 1040'a, sonra 1000 dolara çekilecek. Bin dolardan sonra tepki alımlarıyla 50 dolar prim yapan altının onsu 2016'da 900 dolara kadar gerileyecek.

Yıldırımtürk'ün, çeyrek ve gram altın fiyatları ile ilgili öngörüsü ise şöyle: Altının gramı önce 95'e sonra 90 liraya kadar düşecek. Şu an 164 liradan satılan çeyrek altın ise 16 Aralık'ta 150 TL gerileyecek.

PETROL FİYATI 35 DOLARA KADAR DÜŞECEK!

Yıldırımtürk, altının petrolle birlikte geri çekilmesini ise şöyle anlatıyor. Petrol gelirlerini altında tutan Arap işadamları, düşen petrolle birlikte altına olan talebini kesti. Talebin düşmesiyle de, altın fiyatları daha da aşağı çekildi. Önümüzdeki aylarda petrol 35 dolara kadar gerileyecek. Petrolle beraber altın fiyatı daha da aşağı çekilecek.

Para Piyasaları Uzmanı Yıldırımtürk dolar kurunun bir ay içinde yükselme trendini şöyle anlatıyor: Dolar kuru önce 2,75- 2,72 bandına kadar geri çekilebilir. Buna karşın 16 Aralık tarihinde FED'in faiz kararı ile birlikte, dolar 2,95-97'ye kadar çıkacak.

ulusalkanal.com.tr

Sidemir'de yeni dönem Ekonomi Türkiye'ye 3 milyar euro yardım Ekonomi Karşılıksız çek oranı arttı Ekonomi Davutoğlu'dan yeni asgari ücret açıklaması Ekonomi