Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Hasta sayımızı düşürecek olan tedbirlerdir

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 24 Ağustos Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu'nu açıkladı. Vaka sayılarının artış gösterdiği son günlerde Sağlık Bakanı ağır hasta sayısına dikkat çekti.

Abone ol

Koronavirüsle mücadele son tabloyu Sağlık Bakanı açıkladı. Son 24 saatte yapılan testten 95 bin 943 bin 443'ü pozitif çıktı.

24 Ağustos'ta 18 kişi hayatını kaybetti, 795 kişi iyileşti. Böylece toplam can kaybı 6 bin 121, Kovid-19 tedavisi tamamlananların sayısı ise 237 bin 165'e çıktı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla ağır hasta sayısına dikkat çekti. Bakan Koca, ''Bugün yapılan yaklaşık 96 bin test sonucu 1.443 yeni hasta tespit edildi. Ağır hasta sayımız 800 civarında. Sağlık çalışanlarımız var gücüyle hastalarımızı iyileştirmeye çalışıyor. Hasta sayımızı düşürecek olan tedbirlerdir. Sonunda yenilen virüs olacak.'' ifadesini kullandı.

Ülke genelinde tedbirler ve denetimler yoğunlaştırıldı. Bununla birlikte kısıtlamalar da gündemde.

Karaman'da Kovid-19 denetimleri yapıldı. Denetime Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık da katıldı. Işık, esnafları ziyaret ederek, iş yerlerini dezenfekte ettirdi.

Vali Işık, ilde düğünlere kısıtlama getirileceğinin sinyalini verdi.

Osmaniye'de ise Kovid-19 denetimleri kapsamında ekiplerin durağı, izolasyon sürecindeki vatandaşaların evi oldu.

Kars'ta her yıl binlerce kişinin katıldığı Muharrem ayı ve aşure günü etkinlikleri, tedbirler kapsamında bu yıl meydanlarda yapılmayacak.

Manisa'da bir vatandaş tedbirleri hiçe saydı hastalığa davetiye çıkardı. Karantinada olması gereken şahış, kuralları ihlal ederek, yolcu otobüsünde yakalandı.

Testi pozitif olan kişi, sağlık ekipleri tarafından Kula Devlet Hastanesi Covid-19 servisine kaldırıldı. Pozitif vaka ile temaslı olan otobüsün muavininin ve de yolcuların 14 günlük süre ile ev izolasyonuna alınması için tutanak tanzim edildi.

ulusal.com.tr

Koronavirüs salgını nedeniyle düğünleri ertelenen sağlıkçılar dünyaevine girdi Sağlık 112 Beylikdüzü Ambulans ekibine saldırı Sağlık Türkiye'de Kovid-19 tedavisi tamamlananların sayısı 236 bin 370 oldu Sağlık Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Ağır hasta sayısında yükseliş devam ediyor Sağlık