Ak Saray ile hükümet arasında "şeffaflık" krizi yaşanıyor

Ak Saray ile hükümet arasında da "şeffaflık" krizi yaşanıyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ısrarla "şimdi sırası değil" dediği şeffaflık paketi askıya alınmadı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, "ilan ettiğimiz hiçbir reformu askıya almayız" dedi.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bu sözlerle duyurduğu Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da "şimdi sırası değil" dediği şeffaflık paketi Ak Saray ile hükümet arasında tartışmaya neden oldu.

Erdoğan 15 Ocak'ta AKP Grup Başkanvekilleri ve yönetim kurulu üyeleriyle yaptığı görüşmede, paketin özellikle mal bildirimi ve imara ilişkin düzenlemelerine karşı tutumunu dile getirmişti. Erdoğan'ın bu çıkışından sonra da Davutoğlu ile iki kere başbaşa, toplam 3 görüşme yaptığı belirtildi.

Erdoğan'a yakınlığı ile bilinen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi de bilgileri doğrular nitelikte açıklama yaptı, "Düzenlemede acele edilmemeli" dedi.

Bu gelişmelerin ardından Erdoğan engeline takılan paketin askıya alındığı belirtildi. Davutoğlu ise askıya almayız dedi.

ulusalkanal.com.tr

Hakan Fidan'ın istifası muhalefette de yankı buldu Gündem Tayyip Erdoğan, Fidan'ı Başbakan yapmak, Fidan da dokunulmazlık istiyor Gündem Kılıçdaroğlu: Seçim barajı düşerse Kürt sorunu çözülür Gündem Hakan Fidan'ın adaylığı AKP'yi böldü Gündem