Türkiye'nin sinema ve tiyatro tarihi bir müzede buluştu

Türkiye'nin sinema ve tiyatro tarihi bir müzede buluştu. Ünlü Yönetmen Türker İnanoğlu'nun kurduğu sinema ve tiyatro müzesi, meraklılarının ilgi odağı oluyor. Müze dünya sinemasından eserleri de içeriyor. Sergilenen eserler arasında, Charlie Chaplin'in 3 filmini birden çektiği kamera bile var.

Abone ol

Bu müze Türkiye'nin sinema ve tiyatro tarihini anlatıyor.

Türker İnanoğlu Vakfı Sinema-Tiyatro Müzesi, ünlü yönetmen Türker İnanoğlu'nun 60 yıllık birikiminden yola çıkarak kurulmuş.

1904 yılında Türkiye'ye ilk gelen film projeksiyon makinası, tiyatro metinleri, afişler... Müze sergilenen eserlerle Türk sinema ve tiyatrosunun 100 yıllık tarihini, eşsiz bir şekilde ziyaretçilerine sunuyor..

Müzenin her bir katına ve salonuna ayrı ayrı sinemamıza ve tiyatromuza hizmet etmiş büyük ustaların isimleri verilmiş. Afife Jale, İsmail Dümbüllü, Muhsin Ertuğrul gibi sanatçıların, eserleri ve isimleri bu müzede yaşatılıyor.

Geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz büyük sanatçı Tarık Akan'ın da heykeli, filmleri ve film afişleri de burada...

İstanbul'da Beyoğlu'nda faaliyet gösteren müze, haftanın 6 günü ziyaretçilerini bekliyor.

ulusalkanal.com.tr

Usta ellerde yeniden can buldu Kültür Sanat Süeda Çatakoğlu İzmir’de muhteşem bir konsere imza attı Kültür Sanat Bu hafta 6 film vizyona girecek Kültür Sanat Karayiplerin incisi, devrimin gözdesine; 11-19 Mayıs’ta Küba’ya Kültür Sanat