Büyük buluşma yarın başlıyor

Aylardır yoğun bir çalışma yürüten Türkiye Gençlik Birliği (TGB), Uluslararası Anti-emperyalist Gençlik Buluşması için son hazırlıklarını tamamladı

Abone ol

5 gün sürecek Uluslararası Anti-emperyalist Gençlik Birliği Buluşması için dolu dolu bir program hazırlayan gençler, Türkiye’nin yurt içinde ve yurt dışında emperyalizme ve uzantısı terör örgütlerine karşı yaptığı kararlı mücadeleyi dünya gençliğine anlatacak. Dünya gençliğinin ortak sorunları küresel ve bölgesel örneklerle aktarılacak. Etkinlik boyunca Türk kültürünü ve Türk tarihini dünya gençliği ile buluşturacak gençler Türkiye’nin aydınlık ve çağdaş yüzünü dünya gençliğine tanıtacak.

Uluslararası etkinlik, saat 12.00’de Bakırköy Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde yapılacak olan açılış şöleni ile başlayacak. Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek’in ve Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu’nun da katılacağı açılış şöleninde Türk kültürünü yansıtan konserler, dans ve video gösterimleri olacak. Brassolist’ten Mir Sanat Topluluğuna, Şiir dinletisinden film gösterimlerine kadar bu geniş programda Rusya’dan Şili’ye, Arjantin’den Almanya’ya kadar farklı coğrafyaların gençliği hazır bulunacak.

PUTİN'İN GENÇLİĞİ DE GELİYOR

Türkiye’ye gelecek olan gençler arasında Putin’in gençliği de bulunuyor. Rusya’da yaklaşan başkanlık seçiminde Putin’i destekleyen Rodina Partisi’nin gençliği (Vatanın Kaplanları) ve AleksandrDugin’e yakın olan Avrasya Gençlik Meclisi gelen konuklar arasında.

25 ülkeden 70’i aşkın gencin katılacağı buluşmanın gün gün planı şöyle:

"- Uluslararası Anti-emperyalist gençlik buluşması, 18 Mart Pazar günü saat 12.00’de Bakırköy Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde yapılacak açılış şöleni ile başlayacak.

- Buluşmanın ikinci gününde gençlik temsilcileri Dünya Antiemperyalist Gençlik Birliği’nin (WAYU) kurultayında gençliğin her alanda yürüteceği mücadeleleri tartışacak. Kurultayın sonunda gençlik örgütleri, ortak bir deklarasyon ile birleşen gençliğin kararlılığını ilan edecek.

- Gençler buluşmanın 3. ve 4. günlerinde ise (20-21 Mart) özel ziyaretler yapacak. İstanbul’un turistik merkezlerini gezen dünya gençliğine Türk kültürü ve Türk tarihinin izleri gösterilecek.

- Programın son gününde gençler, Ankara’ya giderek Anıtkabir’e Atatürk’ün huzuruna çıkacak ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ziyaret edecek."

ulusal.com.tr

tgb
Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz Çanakkale Deniz Savaşı'nı anlattı Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sizlere her an müjdeyi verebiliriz Gündem CHP'li Gürsel Tekin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını canlı yayında açıkladı Gündem Ege'de göçmenleri taşıyan bot battı: Ölü sayısı 16'ya yükseldi Gündem