Twitter'dan sonra sırada o mu var?

Twitter'ın kapatılmasından sonra gözler YouTube'a çevrildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, YouTube'a yazı gönderdi.

Abone ol

Ses kayıtları soruşturmasını yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Adalet Bakanlığı aracılığıyla Youtube'a yazı göndererek ses kayıtlarının yüklendiği IP adreslerinin verilmesini istedi.

Al Jazeera'nin haberine göre, Bilişim Suçları Soruşturma Bürosu, ses kayıtlarının bazılarının Fransa ve Hindistan'dan internete yüklendiği tespit etti. Fakat, tam olarak nereden yüklendiğinin tespiti için IP adresine ihtiyaç duyuluyor. Youtube ise henüz başsavcılığın talebine yanıt vermedi. Youtube, yalnızca katalog suçlarda IP adreslerini savcılarla paylaşıyor. Bu suçlar ise şu şekilde sıralanıyor: "İntihara yönlendirme, çocukların cinsel istismarı, uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanımını kolaylaştırma, sağlık için tehlikeli madde temini, fuhuş, kumar oynanması için yer ve imkân sağlama."

Twitter'ın kapatılmasında mahkeme sahte hesapların kapatılması yönünde karar almış, ancak TİB kökten kapatma yolunu tercih etmişti.

ulusalkanal.com.tr

Saltanat sahiplerine tivit atıyorum Gündem Uzmanlardan adaylara uyarı Gündem AKP'nin seçim arabasından bakın ne çıktı Gündem Efkan Âlâ'nın o sözlerine sert tepki Gündem