Gazeteci Ünal İnanç hayatını kaybetti

Polis adliye muhabirliğinin duayen ismi, basın camiasında "baba" lakabıyla tanınan usta gazeteci Ünal İnanç 77 yaşında kansere yenik düştü. Ulusal Kanal'ın programcıları arasında yer alan İnanç, meslek yaşamı boyunca birçok önemli habere imza attı. Gazeteciliğin yanı sıra sosyal çalışmalarıyla da öncü bir isim olan İnanç'ın ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz

Abone ol

77 yıllık yaşamının 40 yılını gazetecilik başarılarıyla dolduran bir isim, duayen polis adliye muhabirleri Ünal İnanç yaşamını yitirdi. Bir süredir kanser tedavisi gören, basın camiasında "baba" lakabıyla bilinen gazeteci Ünal İnanç hayata veda etti.

Basın hayatına 1959'da Akis Dergisi'nde muhabir olarak adım atan İnanç, Aydınlık, Vatan, Milliyet, Sabah gibi gazetelerde çalıştı. İnanç'ın yapımcılığını üstlendiği Aykırı Haber programı 300'ü aşkın bölümle basın yayın tarihine adını yazdırdı.

Usta gazeteci programını bir dönem de Ulusal Kanal izleyicileriyle buluşturdu.

Birlikte çalıştığı gazeteci arkadaşları Ünal İnanç'ı anlattı.

İnanç Ergenekon kumpasının hedefindeki isimlerden de biriydi. Davada tutuksuz yargılanan İnanç, 13. Ağır Ceza Mahkemesince 19 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

İnanç'ın meslek hayatındaki başarıları gazetecelikle de sınırlı değil. Güvenlik ve Yargı muhabirleri Derneği'nin uzun yıllar başkanlığını yürüten duayen isim çocuk suçları ve istismarı konusundaki çalışmalarıyla da örnek oldu.

Usta gazeteci için cenaze töreni yarın Kocatepe Camisi'nde düzenlenecek. İnanç için saat 12'de cenaze töreni yapılacak.

ulusalkanal.com.tr

Doğu Perinçek yazdı: Türkiye, Suriye, Irak'ın ortak örgütlenme planı Gündem Erdoğan'dan Abdullah Gül açıklaması Gündem Usta gazeteci Rıza Zelyut yazılarıyla ulusalkanal.com.tr'de Gündem TGB: Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu Gündem