Sultanahmet saldırısında kullanılan Suruç ve Ankara saldırılarında kullanılanla aynı çıktı

Sultanahmet saldırısında kullanılan bomba düzeneği Suruç ve Ankara saldırılarında kullanılan düzenekle aynı çıktı. Suriye üzerinden Türkiye'ye giriş yapan canlı bombanın sığınmacı başvurusu yaptığı belirtilirken, saldırı öncesi MİT'in güvenlik birimlerini 2 kez uyardığı iddia edildi.

Abone ol

İstanbul'da 10 kişinin ölümüne, 15 kişinin de yaralanmasına neden olan canlı bomba saldırısına ilişkin ayrıntılar belli olmaya başladı.

Savcılık patlamanın yaşandığı bölgede incelemelerini tamamlandı. Sultanahmet'te kullanılan bomba düzeneğinin, Suruç ve Ankara saldırılarında kullanılan düzenekle aynı olduğu tespit edildi. El yapımı patlayıcının demir bilyelerle güçlendirildiği kaydedildi.

Olaydan çok kısa bir süre sonra teröristin kimliği de açıklandı. Canlı bombanın 1988 Suudi Arabistan doğumlu, Suriye uyruklu Nabil Fadlı isimli IŞİD militanı olduğu öğrenildi. Canlı bombanın 5 Ocak'ta 4 arkadaşı ile Zeytinburnu'ndaki Göç İdare Merkezi'ne sığınmacı başvurusu yaptığı ortaya çıktı. Göç idaresinde verdiği parmak izinden kimliği kısa sürede tespit edilen canlı bombanın kaldığı Zeytinburnu'ndaki hücre evine baskın düzenlendi. Canlı bomba ile birlikte sığınmacı başvurusu yapan 4 kişinin ise kaçtığı anlaşıldı. MİT'in saldırı öncesinde güvenlik birimlerini 2 kez uyardığı öne sürüldü. İddialara göre IŞİD'in Türkiye’de yaşayan gayrimüslimleri, turizm bölgelerini, büyükelçilikleri, konsoloslukları ve NATO noktalarına canlı bomba eylemi planladığı istihbaratı güvenlik birimlerine iletildi.

Uyarıda, Suriye’den ayrıldığı belirlenen 9’u kadın 19 kişinin isimleri de yer aldı. Türkiye’ye giren canlı bombaların İstanbul ve Ankara’ya geçiş yapmış olabileceği belirtildi.

ulusalkanal.com.tr

"PKK operasyonları dursun" bildirisine imza atan akademisyenler hakkında YÖK harekete geçti Gündem Kılıçdaroğlu'ndan Merkel'e mektup Gündem Doğu Perinçek, Sultanahmet'teki bombalı saldırıda İsrail parmağına dikkat çekti Gündem Savcılıktan ODTÜ Rektörü kararı Gündem