TSK'dan ABD'ye Musul ve Rakka göndermeli Afrin açıklaması

Amerika'nın Afrin'deki siviller için yaptığı "endişeliyiz" açıklamasına TSK'dan tokat gibi fotoğraflı yanıt geldi. ABD'nin Musul ve Rakka'yı yerle bir ettiği operasyonların fotoğrafları paylaşıldı. Genelkurmay Başkanlığı iletisinin altında Türkçe ve İngilizce olarak, "Sivil/masum kişiler, çevre, tarihi eserler ve dini/kültürel yapılar Türk Silahlı Kuvvetleri için dokunulmazdır" yazıldı.

Abone ol

TSK'nın, Afrin şehir merkezini kontrol altına almasından sonra, Amerika'dan "Afrin'in yağmalanmasından endişe duyuyoruz "açıklaması geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı Söcüsü Heather Nauert, "Kentteki sivillerin TSK ve ÖSO güçlerinin saldırısı tehdidiyle tahliye edildiğini" iddia etti. ABD sözcüsü, "Son 48 saatte yaşananlardan kaygılıyız" dedi.

TSK'nın Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin şehir merkezini terörden arındırması Amerika'yı tedirgin etti.

Amerika Dışişleri Bakanlığı resmi Twitter hesabından, sözcü Heather Nauert imzasıyla Afrin harekatına yönelik bir açıklama yapıldı. "Son 48 saatte Afrin’den gelen haberlerden dolayı derin kaygılıyız" denildi.

Sözcü Nauert, "Afrin'in yağmalandığına dair gelen haberlerden endişe duyuyoruz" dedi. " Afrin'den sivillerin tahliye edilme sebebinin TSK ve ÖSO güçlerinin saldırı tehdidi olduğunu" öne sürdü.

Bu durumun bölgedeki insanı krize ilişkin kaygıları arttırdığını söyleyen ABD Sözcüsü Türkiye, Rusya ve Suriye'ye çağrıda bulundu.

Heather Nauert, "İnsani yardımların Afrin'e en kısa sürede ulaşmasını ve sivillerin evlerine güvenli bir şekilde dönmelerini koordine etmeleri için Türkiye, Rusya ve Suriye'ye çağrı yapıyoruz" dedi.

Amerika'nın Afrin'de faaliyet göstermediğini öne süren Nauert, PYD/SDG terör örgütüyle ABD işbiriliğinin süreceğine vurgu yaptı. ​ABD'nin Afrin'e yönelik 'Endişeliyiz' açıklamasının hemen ardından TSK'dan sosyal medyadan paylaşım geldi.

TSK'DAN YANIT GEÇİKMEDİ

Bu fotoğraf Amerika'nın IŞİD mücadelesi bahanesiyle yerle bir ettiği Musul'a ait. Bu fotoğraf da Amerika'nın PKK ile yaptığı sözde IŞİD'e operasyon yaptığı Rakka'dan.

Türk Ordusu'nun PKK-YPG'ye yaptığı Afrin operasyonunun fotoğrafı da bu. Tüm bu fotoğrafalı paylaşan da Türk Sİlahlı Kuvvetleri.

ABD'li yetkililerin "Afrin'de siviller için endişeliyiz" açıklamalarına TSK'dan tokat gibi bir yanıt geldi.

Resmi twitter hesabından Amerika ve PKK-YPG'nin Musul ve Rakka'yı yerle bir ettiği fotğrafları paylaşan Türk Silahlı Kuvvetleri, o fotoğrafların altına da Afrin görsellerini yerleştirdi.

Fotoğrafların altında Türkçe ve İngilizce olarak açıklama eklendi. Genelkurmay Başkanlığı "Sivil/masum kişiler, çevre, tarihi eserler ve dini/kültürel yapılar Türk Silahlı Kuvvetleri için dokunulmazdır!" ifadelerini kullandı.

Operasyon sonrası fotoğrafların kullanıldığı paylaşımda Musul ve Rakka'nın IŞİD mücadelesi bahanesiyle yerle bir edildiği açıkça görülüyor. Türk Ordusu'nun denetiminde olan Afrin'de ise ne sivillere ne de şehre herhangi bir zarar verilmiyor.

Kemal Batmaz'ın kardeşine terör örgütü yöneticiliğinden iddianame Gündem Sınırdaki nöbet kulübesine roketli saldırı: 18 terörist etkisiz hale getirildi Gündem Şehit Sergen Çakmak'ın acı haberi İzmir'in Bayraklı ilçesindeki baba ocağına ulaştı Gündem Denizli'deki FETÖ'nün emniyet yapılanması davasında karar Gündem