AKP'yi sıkıştıran Birleşmiş Milletler kararı!

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Suriye ve Irak’ta faaliyet gösteren IŞİD ve benzeri terör gruplarının petrol satışını kınayan başkanlık açıklaması yayımladı. Yasal olmayan yollarla edinilmiş bu petrolü satın alan ülkelerin BM yaptırımlarına aykırı davrandıkları uyarısında bulundu.

Abone ol

BM Güvenlik Konseyi Suriye ve Irak’ta bulunan bazı terör örgütlerinin petrol satışı yapmasını kınadığını bildiren bir açıklama yaptı.

Konseyin 15 üyesinin oyuyla yapılan açıklamada Suriye ve Irak'ta faaliyet gösteren IŞİD ve Nusra Cephesi gibi terör örgütleri hedef alındı.

Birleşmiş Milletler, IŞİD ve Nusra’dan petrol alan ülkeleri teröre mali destek vermiş sayılacaklarını vurguladı.

BM Güvenlik Konseyi’nin bu kararının Rusya tarafından hazırlandığı ve Haziran sonunda Birleşmiş Milletlere sunmuştu.

BM tarafından yapılan açıklamada IŞİD’den petrol alınmasının teröre mali destek sayılabileceği belirtildi ve petrol alıcılarının Birleşmiş Milletlerin kara listesine alınmasıyla sonuçlanacağı ifade edildi.

Rusya'nın sunduğu tasarı IŞİD ve Nusra gibi örgütlerin kaçak petrol ticareti yaptığı Türkiye'yi zor durumda bırakıyor.

Güvenlik Konseyi, üye ülkeleri, vatandaşlarının veya topraklarında herhangi bir şahsın bu ticarete bulaşmadığından emin olmalarını, bulaşmaları halinde konseye bildirmelerini talep etti.

Rusya’nın BM Daimi Temsilcisi Vitali Çurkin, sundukları taslağın BM Güvenlik Konseyi tarafından bir karara dönüştürülmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

ulusalkanal.com.tr

Rusya'ya büyük şok! Dünya Filistin'de son durum Dünya +18! IŞİD katliamlarına bir yenisini daha ekledi Dünya Mısır Dışişleri Bakan Yardımcısı Aydınlık'a konuştu Dünya