AKP düğmeye bastı

AKP hükümeti MİT'i operasyonel bir güç haline getirmek için harekete geçti. Başbakan Erdoğan'ın önündeki dosyada, Emniyet ve Jandarma'daki; operasyon, gözaltı, geçici tutuklama ve dinleme gibi yetkiler MİT'e de verilecek. Suçlar ve karanlık faaliyetleri nedeniyle lağvedilen Kontr Terör Merkezi'nin bu yolla yeniden canlandırılması gündemde.

Abone ol

İktidar savaşında önemli cephelerinden Milli İstihbarat Teşkilatı ile ilgili kritik bir değişikliğe gidiliyor.

AKP iktidarı MİT kanununu değiştirmek için düğmeye bastı. Yeni yasayla MİT'e operasyonel yetki verilmesi planlanıyor. Halihazırda Emniyet ve Jandarma'ya ait olan operasyon, geçici tutuklama, gözaltı, dinleme gibi önemli yetkilerin MİT'e de verilmesi gündemde. Erdoğan, bu yolla MİT'i daha etkin biçimde kullanmayı hedefliyor.

Teşkilatta, karanlık çalışmaları nedeniyle kapatılan Kontr Terör Merkezi'nin yeniden canlandırılması amaçlanıyor. Bu çalışmayı Kontr Terör Merkezi'nin kapatıldığı dönemde başında bulunan Mehmet Eymür açıklamıştı. Eymür, "Kapatılan kontr terörü yeniden kurmaya, teşkilatlandırmaya çalışıyorlar" demişti.

Kontr Terör Merkezi İşçi Partisi'nin etkin mücadelesiyle 1997 yılından teşkilat şemasından çıkarılmış ve sorumluları da MİT'ten kovulmuştu.

Başında Mehmet Eymür'ün bulunduğu Kontr Terör Merkezi'nin adı; ünlü MİT Raporları, Susurluk Olayı, faili meçhul cinayetler gibi birçok gladyo eylemiyle tanınıyor.

ulusalkanal.com.tr

İmam ağabeyden öz kardeşine tecavüz! Gündem O rapor Anayasa Mahkemesi'ne ulaştı Gündem O dava zaferle sonuçlandı Gündem ''Ya Cumhurbaşkanı tuzağa düşürülmüş ya da...'' Gündem