Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel'den Türkiye açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel, Berlin'de yaptıkları görüşme, 1 saat 15 dakika sürdü. Sona eren görüşme sonrası açıklama yapan Bakan Gabriel, görüşmenin zor olduğunu ifade ederek, "İki ülke ilişkileri normale dönmeli. Gerilim hem Almanya'ya hem Türkiye'ye zarar verir" dedi.​ Öte yandan Çavuşoğlu, Gabriel ile yaptığı görüşmenin içeriğini açıkladı. Çalışma kahvaltısında, sistematik baskıdan duyulan rahatsızlık aktarıldı. Çavuşoğlu, "teröristlerin Almanya'da faaliyet göstermesinin önüne geçilmesi gerekiyor" ifadesini kullandı.

Abone ol

Türkiye ile Almanya arasında yaşanan etkinlik gerginliği sonrası görüşme gerçekleşti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Almanya Dışişleri Sigmar Gabriel, Berlin'de buluştu, görüşme 1 saat 15 dakika sürdü.

Görüşme sonrası açıklama yapan Gabriel, gerilimin iki tarafa da zarar vereceğini ifade etti.

Sorunları konuşarak çözmenin dışında bir alternatif olmadığını aktaran Gabriel, gerilimin hem Almanya'ya hem de Türkiye'ye zarar vereceğini belirtti.

Bakan Gabriel, "Zor bir görüşme oldu. Gerilim hem Almanya'ya hem Türkiye'ye zarar verir. İkili ilişkiler normale dönmeli" diye konuştu.

Ayrıca, Bakan Gabriel, "Nazi benzetmesiyle sınır aşılmıştır" ifadelerini kullandı.

ÇAVUŞOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

"Sistematik bir şekilde toplantı yapacağımız yer iptal edildi. Sabah kahvaltıda başa başbir görüşme gerçekleştirdik. Duyduğumuz rahatsızlığımızı ilettik."

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Berlin'de Alman mevkidaşı Sigmar Gabriel ile kahvaltıda buluştu. Ardından Almanya'daki 51. Uluslararası Turizm Borsası Fuarı'nda görüşmenin ayrıntılarını anlattı.

"Almanya'da yaşayan Türk toplumuna yönelik sistematik baskıdan rahatsız olduğumuzu ve entegrasyon politikalarıyla da çeliştiğini söyledik. PKK ve diğer terör örgütlerin Almanya'da serbestçe faaliyet göstermesi gibi rahatsız olduğumuz konuları da bu sabah gündeme getirdik."

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, terör örgütlerinin Almanya'da faaliyet göstermesinin önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.

"Almanya'daki sistematik Türkiye karşıtlığının bir an evvel dengelenmesi gerekiyor. Terör örgütlerinin üyelerinin de Almanya'da serbestçe dolaşıp faaliyet göstermesinin de önüne geçilmesi gerekiyor."

Çavuşoğlu, Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel'in konuşmalarını da aktardı.

"Gabriel de iki ülke arasındaki ilişkilerin daha iyiye gitmesi için temennilerini ve Almanya'nın da tabiki nasıl baktığını, beklentilerin ne olduğunu da samimi bir şekilde söyledi."

ulusalkanal.com.tr

Ümit Özdağ ve Yusuf Halaçoğlu'na saldırı - Mersin haberleri Gündem Saadet Partisi'nden AKP’ye tepki Gündem Ali Şirin'in baba evinde yas var Gündem FETÖ'nün AKP'ye 2 özel yasa çıkarttırdığı tespit edildi Gündem