AKP, ABD safında yer aldı!

AKP iktidarı ABD'nın safını tercih etti. Rusya'nın Suriye'de terör örgütlerini vurması Başbakan Davutoğlu'nu rahatsız etti. Davutoğlu, operasyonlar IŞİD'e yarıyor dedi. Ve Türkiye ABD'nin başını çektiği 7 ülkeyle birlikte Rusya'ya karşı yapılan ortak bildiriye imza attı.

Abone ol

Rusya'nın Suriye'deki terör gruplarına yönelik operasyonu Davutoğlu yönetimini telaşlandırdı.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun 70. Dönem Toplantılarından dönüşte, uçakta gazetecilere konuşan Davutoğlu, Rusya'nın Özgür Suriye Ordusu'nu hedef aldığını kaydetti. Başbakan, bu durumu "kaygı verici" olarak değerlendirdi.

Davutoğlu, "Ilımlı muhalefeti yok etmek için yapılan askeri operasyonların fayda getireceği kanaatinde değilim. Rusya ile temas kanallarımız açık. Operasyonları hakkında bildirimde bulundular ama detayını bildirmediler. Rusya’nın vurduğu hedefler tam da DAEŞ’in işine yarayan hedefler oldu." dedi.

Öte yandan ABD, Almanya, Birleşik Krallık, Fransa, Katar, Suudi Arabistan ve Türkiye, Rusya operasyonlarına karşı ortak bildiri yayımladı. Ortak bildiride, "Rus Hava Kuvvetleri’nin Hama, Humus ve İdlip’te sivil kayıplara sebep olan ve hedef olarak DEAŞ'ı almayan saldırılarından derin kaygı duyuyoruz" denildi.

ulusalkanal.com.tr

Bilinen en eski Kuran Birmingham'da sergilenmeye başlandı Dünya 15 milyon müşterinin kişisel bilgileri çalındı Dünya Endonezya'da bir uçak daha kayboldu! Dünya Rusya'nın IŞİD çağrısına Bağdat'tan olumlu yanıt Dünya