KKTC sınırlarını kapattı

KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay bugün saat 14.00 itibariyle, KKTC vatandaşları haricinde, ülkeye, diğer ülke vatandaşlarını alınmayacağını duyurdu.

Abone ol

KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, bugün öğle saatlerinde yaptığı açıklamada, ülke sınırlarının, KKTC vatandaşları hariç herkese kapatılacağını söyledi. Özersay dün yaptığı açıklamada ise, “Son birkaç saat içerisinde gerek ülkemizde gerekse Türkiye Cumhuriyetin’de meydana gelen gelişmeleri de dikkate alarak, yarın saat 12:00’de uygulayacağımızı açıkladığımız kararı kapsam olarak genişletme ve erkene alma yoluna gidiyoruz” açıklamasını yapmış ve önlem alınacağını önceden haber vermişti.

Dün akşam KKTC’ye giriş yapan tüm yolcular; KKTC hem de diğer tüm ülke vatandaşları (Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları da dahil) belirlenen gözlem merkezlerinde 14 gün karantina altına alınmıştı.

Özersay’ın yaptığı açıklama şöyle:

Bugün 14:00 itibariyle yürürlüğe girecek şekilde ülkemize giriş noktaları KKTC vatandaşları haricinde tüm diğer ülke vatandaşlarının girişine kapatılacaktır. Kamuoyuna duyrulur.

ulusal.com.tr

İran'da koronavirüs salgını: 1284 ölü Dünya Tahran Valisi hasta sayısını açıkladı Dünya İsrail'de yeni tip koronavirüs vaka sayısı 500'ü geçti Dünya İran'da sahte içkiden ölenlerin sayısı 180'e yükseldi Dünya