Davutoğlu sonrası dış politika değişecek mi? Prof. Dr. Sencer İmer Ulusal Kanal'a değerlendirdi

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun görevinden çekilmesinin ardından Türkiye’nin dış politikası değişecek mi? Profesör Doktor Sencer İmer, Davutoğlu’nun gidişinin ardından Türkiye’nin dış politikasında belirgin bir değişiklik olabileceğini söyledi. İmer, içeride yürütülen terörle mücadelenin bundan sonra Rusya ve Suriye ile anlaşmalı bir şekilde dışarıda da yürütülebileceğini vurguladı.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun gidişinin ardından, terörle mücadele nasıl şekillenecek, Türkiye’nin dış politikası değişecek mi? Hacettepe Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sencer İmer, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Davutoğlu arasında dış politika ve terörle mücadele konusundaki ayrışmayı anlattı.

Avrupa Birliği ile yapılan mülteci anlaşmasının Türkiye’nin çıkarına olmadığını vurgulayan İmer, Davutoğlu’nun gidişine en çok Avrupalı yetkililerin üzüldüğünü söyledi.

“Terörle mücadele dışarıda da aynı kararlılıkla yürütülecektir” diyen İmer, Türkiye’nin Rusya ve Suriye ile ilişkilerinin yeni bir döneme girebileceğini belirtti.

Haber: İsmail Eray Çelebi

Kamera: Uğur Marangoz​

ulusalkanal.com.tr

Ahmet Davutoğlu, açılımın bittiği gün sabaha kadar ağlamış Gündem Doğu Perinçek: PKK ile ABD de hendeğe gömülüyor Gündem CHP, AKP'nin teklifine 13 maddelik muhalefet şerhi hazırladı Gündem Şehitler son yolculuğuna uğurlandı Gündem