Çin Halk Cumhuriyeti’nin 67. Kuruluş Yıldönümü coşkuyla kutlandı

Çin Halk Cumhuriyeti’nin 67’nci kuruluş yıldönümü Ankara'da kutlandı. Çin Ankara Büyükelçiliği ev sahipliğinde yapılan kutlama resepsiyonuna,Türk-Çin dostluğu damga vurdu. Türkiye'yi temsilen törene katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, iki ülke dostluğunu geliştirmek için daha fazla çaba harcayacaklarını söyledi.

Abone ol

Çin Halk Cumhuriyeti'nin 67’inci kuruluş yıldönümünü için Ankara’da yapılan coşkulu kutlamaya Ankara -Pekin dostluğu damga vurgu.

Kutlama resepsiyona siyaset, diplomasi ve iş dünyasından çok sayıda isim katıldı. Türkiye'yi temsilen Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker resepsiyona katıldı.

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yu Hong Yang’ın ev sahipliğindeki resepsiyonda,

Vatan Partisi'ni de Genel Sekreter Osman Yılmaz ve Genel Başkan Yardımcısı Semih Koray temsil etti.

İpek Yolu’nu yeniden canlandırma amacı taşıyan "Bir kuşak bir yol projesine" Türkiye'nin büyük destek verdiğini söyleyen Bakan Albayrak, iki ülke ilişkilerinin önemine dikkat çekti.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası Türkiye’ye en erken destek veren ülkelerin başında Çin’in geldiğini belirten Albayrak, "Bu desteği asla unutmayacağız" dedi.

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yu Hong Yang, Ankara ile Pekin arasında ekonomik ilişkilerin yanı sıra siyasi ilişkilerin de geliştiği ifade etti.

ulusalkanal.com.tr

Türkiye Müteahhitler, Rusya Büyükelçisi Karlov ile toplantı yaptı Gündem Yüzbaşı Özgür Özekin Muğla'da toprağa verildi Gündem Fırat Çakıroğlu’nun bıçaklandığı anın görüntüleri kurtarılamadı Gündem Diyarbakır'da PKK'lı teröristler okul müdürünü kaçırmak istedi Gündem