Oğuz Savaş Milli takımın hedefini açıkladı

A Milli Basketbol Takımı oyuncusu Oğuz Savaş, "Grubumuz çok zor. Hedefimiz, öncelikle ilk dörde girip turu geçebilmektir" dedi.

Abone ol

Litvanya'da düzenlenen Huawei Kupası'nda mücadele eden Milli Takım menajeri Haluk Yıldırım, oyuncular Oğuz Savaş ve Furkan Aldemir Türkiye'nin EuroBasket 2015'teki şansını Türkiye Basketbol Federasyonu'nun internet sitesine değerlendirdi.

SAVAŞ: "HEDEFİMİZ ÖNCELİKLE İLK DÖRDE GİRİP TURU GEÇEBİLMEKTİR"

Huawei Kupası'nda Litvanya'ya yenildikleri maçta rakibin sert oyununa karşılık veremediklerini vurgulayan Oğuz Savaş, "Avrupa Şampiyonası öncesi 8 maçımız daha var. Her geçen gün daha iyi oynayarak turnuvaya hazır gideceğiz. Genç ve tecrübeli oyuncuların kimyasını en iyi şekilde oluşturacağız" açıklamasını yaptı.

Avrupa Şampiyonası'nda B Grubu'ndaki rakipleri İzlanda, İspanya, Sırbistan, İtalya ve Almanya'yı değerlendiren Savaş, “Grubumuz çok zor. Hedefimiz, öncelikle ilk dörde girip turu geçebilmektir. İlk maçımızı İtalya'ya karşı oynayacağız. Bir üst tura kalmak için uğraşacağız. Bir üst tura çıkarsak daha iyi yerlere geliriz" ifadelerini kullandı.

YILDIRIM: "SİSTEMİ OTURTMAK AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR TURNUVA"

Litvanya karşısında alınan yenilgide maça kötü başladıklarını ve bu tip karşılaşmalarda geri dönüş yapmanın zor olduğunu söyleyen Milli Takım Menajeri Haluk Yıldırım, "Sistemi oturtmamız açısından önemli bir turnuva oynuyoruz. 7 günde 6 maçımız var. Amacımız Avrupa Şampiyonası'na en iyi şekilde gitmektir. Fazla zamanımız da yok. Kadromuzda 16 kişi var. Herkesin durumunu görmek istiyoruz. Bazı oyuncularımız iyi durumda, bazıları formsuz. Yeni sakatlıktan çıkanlar da bulunuyor. Onların zamana ihtiyacı var" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin NBA'de Philadelphia 76ers forması giyen pivotu Furkan Aldemir ise Avrupa Şampiyonası'nda Litvanya gibi sert takımlara karşı mücadele edecekleri için daha üst seviyede oynamaları gerektiğini aktararak, özgüvenin artırılması açısından hazırlık maçlarının önemli olduğunu söyledi.

İHA

Mateo Kovacic Real Madrid'de Spor Tomas Sivok: Maçları gol yemeden tamamlamak isteriz Spor Şimşek: Çok net söylüyorum Eto’o adam Spor F.Bahçe'den bir sponsorluk anlaşması daha Spor