NATO ve Rusya arasındaki gerilim tırmanıyor

NATO ve Rusya arasındaki gerilim tırmanıyor. NATO'nun Rusya karşıtı faaliyetlerini artırmasının ardından Rus Savunma akanı Yardımcısı NATO ile işbirliğini dondurduklarını açıkladı. Gruşko "Artık Avrupa'da güvenliğin sağlanmasının koşulu Rusya ile NATO ilişkilerine bağlı" dedi.

Abone ol

Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Aleksandr Gruşko, Rusya ile NATO arasındaki askeri ve sivil alanlardaki tüm işbirliğinin kesildiğini duyurdu.

Rusya medyasına konuşan Aleksandr Gruşko Rusya ve NATO arasında birçok konuda fikir ayrılığı bulunduğu belirtti. Gruşko, "NATO, Rusya ile olumlu politika sürdürmekten uzaklaştı" dedi.

Rusya Savunma Bakan Yardımcısı, Rusya ile NATO arasında diyaloğun kopmasına neden olarak uluslararası kuralların ihlalini, NATO'nun Rusya sınırlarına ilerlemesini ve NATO üyesi ülkelerin askeri altyapılarını güçlendirmesini gösterdi.

Gruşko, NATO ülkelerinin geçen yılki harcamalarının 22 milyar doları aştığının altını çizdi.

Gruşko, "İlişkilerin normal çalışmalarının durdurulması kararı verildi. Artık Avrupa'da güvenliğin sağlanmasının koşulu Rusya ile NATO ilişkilerine bağlı" dedi.

ulusal.com.tr

ABD Suriye'ye yeni bir üs kurdu Dünya Quasimodd kaygılı, Esmeralda müteessir! Tarihin ve edebiyatın ikonu Notre Dame Katedrali yandı Dünya İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Türkiye'ye gelmeden önce Suriye'yi ziyaret etti Dünya Paris'teki Notre Dame Katedrali'nde yangın Dünya