Suriye'de çatışmalar sürüyor

Rus jetleri bugün de Türkiye sınırına 4 kilometre yakındaki bölgeleri bombaladı. Lazkiye'den fırlatılan bir balistik füze de Kilis'in karşından bulunan Azez'e düştü.

Abone ol

Cenevre'de barış için müzakere masasının tekrar kurulduğu Suriye'de çatışmalar sürüyor.

Rus jetleri, Halep'e bağlı Azez ilçesine hava harekatı düzenledi. Ardından aynı bölgeye balistik füze atıldı.

Özgür Suriye Ordusu Azez Bölge Sorumlusu Zekeriye Karslı, füzenin Rusya'ya ait olduğunu açıkladı. Balistik füzenin Lazkiye kentinden fırlatıldığı ve Halep'in Azez ilçesinde boş araziye düştüğü belirlendi.

Sabah saatlerinde de Türkiye sınırına 3-4 kilometre uzaklıkta bulunan, çoğunlukla Türkmenlerin kaldığı Obin Kampı vuruldu. Kamp, Ekim ayında da bombaların hedefi olmuştu. Suriye Ordusunun, Türkmen köyü Keles'i ele geçirdiği belirtildi.

Öte yandan Suriye'deki hava operasyonlarına Hollanda'da katılma kararı aldı. Hollanda hükümeti, Amerika öncülüğündeki uluslararası koalisyonun Suriye’de IŞİD'e karşı yürüttüğü hava operasyonlarına destek vereceklerini açıkladı.

ulusalkanal.com.tr

Humus Ticaret Odası Başkanı: Türkiye’nin bıraktığı boşluğu İran ve Rusya doldurdu Dünya BM heyeti, Suriye devleti heyetiyle 2,5 saatlik bir görüşme yaptı Dünya 36 gün mahsur kaldıkları maden ocağından sağ salim kurtarıldılar Dünya Nijarya'da bombalı saldırı Dünya