Ege Üniversitesi’nde PKK’lılar tarafından öldürülen Fırat Çakıroğlu davası başladı

Ege Üniversitesi’nde PKK’lılar tarafından öldürülen Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun davası başladı. Fırat'ın ailesi, arkadaşları ve milletvekilleri davayı takip edenler arasındaydı. Davanın tek tutuklu sanığı Nurullah Semo ile tutuksuz sanık Beyza C. duruşmaya katılırken, 26 tutuksuz sanık mahkeme salonuna gelmedi. Mağdur ve sanıkları savunmak için toplam 110 avukat davada hazır bulundu.

Abone ol

PKK’lılar tarafından Ege Üniversitesi’nde katledilen Fırat Çakıroğlu davası başladı.

Sabah saatlerinde başlayan davaya 28 sanıktan yalnızca tutuklu sanık Nurullah Semo ve Beyza C. Katıldı.

Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun ailesi, arkadaşları ve milletvekilleri davayı takip edenler arasındaydı. MHP Milletvekili Oktay Vural, Çakıroğlu’nun önceden hedef gösterildiğini söyledi.

Tutuklu sanık Nurullah Semo’nun avukatı Zeynep Sedef Özdoğan, delilleri içeren hardiskin savcılık tarafından tahrip edildiğini ileri sürerek savcının HSYK’ya ihbar edilmesini ve iddianamenin reddedilmesini istedi.

Bu talep salonda gerginliğe neden oldu. Mahkeme, sanık avukatının talebini reddetti.

Davada tutuklu sanık Nurullah Semo hakkında “Kasten adam öldürmek, örgüt adına suç işlemek, örgüt üyeliği ve yaralama” suçlarından ömür boyu, diğer 27 sanık için ise 5 ilâ 48 yıl arasında değişen hapis cezası isteniyor.

ulusalkanal.com.tr

Amaç doğayı korumak Yurt Ordu'da telefon dolandırıcıları yakalandı Yurt Adana'da 'bomba yüklü araç' alarmı Yurt Kaçak altın satıcıları suç üstü yakalandı Yurt