Zürih Başkonsolosluğu'na boyalı saldırı düzenlendi

İsviçre'de Türkiye'nin Zürih Başkonsolosluğu'na boyalı saldırı düzenlendi. Konsolosluk yanındaki otobüs durağına ve duvara "Erdoğan'ı öldür" yazıldı. Kar maskeli saldırganlar konsolosluk binasında maddi hasara neden oldu.

Abone ol

Türkiye'nin Zürih Başkonsolosluğuna saldırdılar, duvara İngilizce "Erdoğan'ı öldür" yazdılar. Bu kareler İsviçre'nin başkenti Zürih'ten.

Konsolosluk önünde toplanan 60 kişilik grup boyalarla binaya saldırdı. Yakındaki otobüs durağı ve karşıdaki binayı da kırmızı boyalarla "Erdoğan'ı öldür" anlamına gelen "Kill Erdoğan" yazdı. Saldırganlar daha sonrasında izlerini kaybettirdi.

Saldırıyı düzenleyenlerin Cumhurbaşkanı Erdoğan aleyhinde slogan atması ve binaya atılan boyaların terör örgütü PKK'nın sözde renklerini andırması, saldırının PKK yandaşlarınca yapıldığı şüphesini artırdı.

Başkonsolos Asiye Nurcan İpekçi, yaptığı açıklamada, "Olaydan hemen sonra polis intikal etti ve şu an gerekli tetkikleri yapıyoruz" dedi. Saldırının sadece maddi hasarla atlatıldığını işaret eden İpekçi, Zürih'te 1 Mayıs resmi tatil olduğu için binada güvenlik görevlilerinin dışında kimsenin olmadığını kaydetti.

ulusalkanal.com.tr

Hamas yeni politika belgesini açıkladı Dünya Çekya Başbakanı Bohuslav Sobotka istifa etti Dünya Merkel, iki yıl sonra ilk kez Rusya'da Dünya Rus özel ekipleri batan geminin enkazında: Gerekirse tamamı çıkarılacak Dünya