Venezuela Büyükelçisi Reyes uluslararası buluşmaya katılıyor

Türkiye Gençlik Birliği, dünya antiemperyalist gençliğini buluşturuyor. 17-23 Mart tarihlerinde İstanbul ve Ankara'da yapılacak Uluslararası Antiemperyalist Gençlik Buluşması'na yaklaşık 20 ülkeden gençlik grubu katılacak. Buluşmaya Venezuela Büyükelçisi Jose Gregorio Bracho Reyes de katılacak

Abone ol

Türkiye Gençlik Birliği ve Dünya Anti-Emperyalist Gençlik Birliği, dünya gençlerini Türkiye'de bir araya getirecek.

Uluslararası Anti-emperyalist Gençlik Buluşması, 17-23 Mart tarihlerinde, İstanbul ve Ankara'da yapılacak. Gençlere çok boyutlu bir etkinlik sunulacak.

Bangladeş, Irak, Filistin ve İsviçre’den gençlerden etkinliğe ilişkin önemli mesajlar geldi.

"IRAK GENÇLİK BİRLİĞİ: Amerika’ya karşı bölge gençliği olarak birleşeceğiz. Bu buluşma bölge gençlerinin birliğine hizmet edecek. Bölge gençlerinin birliği Amerika’yı korkutacaktır."

"BANGLADEŞ GENÇLİK BİRLİĞİ: Türkiye’de böyle bir etkinliğe katılacak olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Hem Türk gençliğiyle hem de Türk halkıyla bizi kaynaştıracak olan bir etkinlik bu. Heyecan verici bir buluşma olacak."

"FİLİSTİN GENÇLİK BİRLİĞİ: Amerikan emperyalizmine ve İsrail siyonizmine karşı Türk gençliği ve dünya gençliği bu etkinlik ile bir araya geleceğiz. Gençliğin mücadeleci ruhunu yansıtacağız. Filistin davasını Türk gençlerinin sahiplenmesi bizim için çok değerli. Emperyalizme karşı direnen halkların bayrağını hep birlikle yükselteceğiz bu etkinlikte."

"İSVİÇRE KOMÜNİST PARTİSİ: Buluşmaya biz de katılacağız. Çünkü mevcut tarihsel safhanın ana sorununun emperyalizm olduğunu, bağımsız uluslar arasında barışçıl işbirliğine dayanan çok kutuplu bir dünya düzeni için emperyalizmle savaşmamız gerektiğini düşünüyoruz. Bu buluşma Türkiye gerçekliğini daha iyi tanımamızı sağlıyor."

TGB'liler Tüm antiemperyalist gençleri Türkiye'de buluşturup gençliğin tek yürek olduğunu dünyaya haykıracaklar. Etkinliğe destek de oldukça yoğun...

TGB’nin dünya gençliği ile tek yürek olacağına ve Türkiye’nin haklı mücadelesini dünyaya anlatacağına dikkat çeken Ulusal Kanal programcısı Gülgün Feyman "Onlar bizim evlatlarımız. Onlar Atatürk'ün devrimlerinin bekçisi." dedi.

Etkinliğe katılacağını belirten Senarist, Yönetmen Engin Ayça da buluşmaya çağrı yapan isimlerden oldu.

Ayça'nın yanı sıra Tiyatro sanatçısı Ferhat Domurcuk ve Gülsen Tuncer de destek mesajları gönderdi.

VENEZUELA BÜYÜKELÇİSİ DE KATILACAK

TGB Genel Sekreteri Özgür Bursalı ve TGB Ankara il yöneticilerinin oluşturduğu bir heyet ile Bolivarcı Venezuela Cumhuriyeti Büyükelçisi Jose Gregorio Bracho Reyes’i makamında ziyaret ederek Uluslararası Anti-emperyalist Gençlik Buluşmasına davet etti.

Buluşmaya katılacağını belirten Reyes, 18 Mart’ta yapılacak olan açılış şöleninde konuşma yapacak.

Büyükelçi Reyes, Venezuela’nın verdiği anti emperyalist mücadele hakkında TGB heyetine bilgiler verdi. 7 Mart 2018’de yayınlanan “Karakas Deklarasyonu” anlatıldı ve “Venezuela, Karanlık Dava” belgeseli de tanıtıldı.

ABD emperyalizminin Venezuela’ya yönelik saldırıları nasıl hezimete uğradıysa, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ve Türk milletinin de bugün aynı kuvvetlere karşı yürüttüğü başarılı mücadelenin altı çizildi.

Büyükelçi JoseGregorioBrachoReyes, 17-23 Mart 2018 tarihlerinde İstanbul ve Ankara'da 25 ülkeden 70'i aşkın gencin katılımıyla düzenlenecek Uluslararası Anti-emperyalist Gençlik Buluşmasının açılışına katılacağını, Nicolas Maduro’nun da dünya ve Türk gençliğine mesajlarını ileteceğini bildirdi.

TGB heyeti de Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’ya Türk gençliğinin dayanışma duygularını büyükelçilik aracılığıyla iletti.

ulusal.com.tr

CHP'de küfür krizi Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tepki çeken hareket Gündem Başbakan Yıldırım: Hükümetimiz Diyanet Akademisi'nin kurulmasına karar verdi Gündem Taksi plakası alım satımında yeni dönem Gündem