Erdoğan ile Trump görüşmesinin açıklanmayan kısmı S-400

Gazeteci Mustafa Kaya, Keskin Bakış programında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump'ın görüşmesinin açıklanmayan kısmının S-400 olduğunu açıkladı. Kaya, görüşmeye ait fotoğraftaki önemli bir detayı da ifade etti

Abone ol

Gazeteciler Mustafa Kaya ile Mehmet Kıvanç'ın birlikte hazırlayıp sunduğu Keskin Bakış programında bu hafta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili yurt dışı hesap iddiaları ve ABD'deki Rıza Sarraf olayı konuşuldu.

Ulusal Kanal'da yayınlanan Keskin Bakış programında Mustafa Kaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump'ın görüşmesine dair çok çarpıcı bir anekdotu anlattı.

"Çok önemli bir kaynaktan aldım bilgiyi" ifadelerini kullanan Kaya şunları söyledi:

24 Kasım'da Cumhurbaşkanı Erdoğan uzun süre sonra ABD Başkanı Donald Trump ile görüştü. Kritik bir görüşmeydi. Herkesin gözleri görüşmeye döndü. Acaba ne olacak? Ve aynı saatlerde AKP Merkez Karar Yürütme Kurulu toplantısı vardı. Hatta Erdoğan başkanlık edemedi bir süre Başbakan Binali Yıldırım başkanlık etti. Erdoğan ile Trump görüşmesinin fotoğrafı da paylaşıldı. İlk defa da Türkiye bir fotoğraf verdi. Fotoğrafta bir sancak vardı. 57. Alay sancağı. O sancağın normalde orada olmadığı biliniyor. Amerikalılar beyzbol sopasıyla Türkiye de 57. Alay sancağıyla Çanakkale kahramanlarının sancağıyla yanıt verdi. O sancağı yere düşürmeyen kişi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür. Mesajın içinde bu da vardı, NATO'nun da tam hedef aldığı dönemde. Büyük resim içinde Erdoğan ile Trump konuşmaya başladı. Sızan kısımları şuydu. PKK PYD'ye yönelik ABD'nin verdiği desteği Erdoğan durdurulmasını istedi. 'Trump şaşırdı.' 'O kadar veriliyor mu, ben de bilmiyorum. Durdururum' dedi. Ne oldu sonra? Pentagon'dan gelen açıklamalarda ve sahadan gelen görüntülerde görüldü ki Trump yalan söylüyor. Türkiye'nin Cumhurbaşkanı'na, Trump yalan söylüyor. Trump aynı yalanı ne zaman söyledi? Daha önce New York'taki görüşmede 'hiç olmadığı kadar iyi bir noktadayız' sözüyle yaptı. Ve Türkiye'ye belgelerle kuşatma, Rıza Sarraf davasıyla kuşatma altına alınırken Türkiye, ABD Başkanı Trump ne demiş biliyor musun Erdoğan'a? 'S-400 meselesini artık bana bir anlatsanıza. Niye S-400 alıyorsunuz?'. Bunu ne Erdoğan açıkladı, ne de bir yerde okudunuz. O günün konuşmasının açıklanmayan yanı S-400.

ulusal.com.tr

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Neyin tehdit oluşturduğuna Türkiye karar verir Gündem 'Nusret-2017 Davet Tatbikatı' sona erdi Gündem Genelkurmay Başkanlığı, Anıtkabir ziyaretçi sayılarını yayımladı Gündem Tunceli'de 30 bölge 'özel güvenlik bölgesi' ilan edildi Gündem