Davutpaşa Davası'nda karar

İstanbul Davutpaşa'da 2008 yılında kaçak maytap atölyesinde 21 yurttaşın hayatını kaybettiği patlama nedeniyle açılan davada karar açıklandı. Mahkeme, patlama ile ilgili 2 belediye görevlisine 7 buçuk yıl, apartman sahibi 2 kardeşe de 5'er yıl hapis cezası verdi.

Abone ol

İstanbul'un Davutpaşa mahallesinde 21 kişinin öldüğü, 115 kişinin yaralandığı patlama ile ilgili davanda karar açıklandı.

Bakırköy 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, 7 sanığa ceza çıktı, 3 sanık beraat etti.

Kararda, belediye yetkilileri suçlu bulundu. Zabıta Müdürü Feruz Kutsal ve Belediyenin Ruhsat ve Denetim Müdürü Rüstem Tekin’e, taksirle ölüme neden olmak suçundan 9’ar yıl hapis cezası verildi. Kutsal ve Tekin'in cezaları iyi hal nedeniyle ile 7,5 yıla indirildi.

Dönemin İmar ve Şehircilik Müdürleri Şevket Yıldırım ve Servet Kırna'ya 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi. Hapis cezası 30 bin 400 lira para cezasına çevrildi.

Belediyeni İmar ve Şehircilik Müdürü Hatice Küçükakyüz 18 bin 200 lira para cezasına çarptırıldı.

Patlamanın meydana geldiği binanın sahipleri de suçlu bulundu. Bina sahipleri Resul Koçyiğit ve Remzi Koçyiğit kardeşlere 5'er yıl hapis cezası verildi.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İstanbul Bölge Müdürü Atakan Tanış ve atölye çalışanlarından Hasan Altay ise beraat etti.

ulusalkanal.com.tr

PKK'dan propaganda! Yurt Kars'ta sel can aldı Yurt Eşini öldürüp, kızını ezdi; intihar etti Yurt Yine kadın cinayeti Yurt