O sempozyum İsrail'i telaşlandırdı

Abone ol

Suriye'deki Terörizmle Mücadele ve Aşırı Dincilik sempozyumu İsrail'i telaşlandırdı. Telaşın sebebi Amerika'dan 8 kişilik bir heyetin de sempozyuma katılmasıydı. Girişim, masaya oturmak için ilk adımı olarak değerlendirildi. İsrail, sempozyuma katılan ABD heyetini Yahudi düşmanlığıyla suçladı.

Amerikalı heyetin Suriye'deki temasları İsrail'i telaşlandırdı.

Suriye Adalet Bakanlığı 30 Kasım ile 1 Aralık tarihleri arasında başkent Şam'da "Terörizmle Mücadele ve Aşırı Dincilik" sempozyumu düzenledi. Türkiye'den İşçi Partisi'nin davet edildiği sempozyumun Amerika'dan da konukları vardı. Amerika'yı, eski Senatörler ve üst süzey askerler temsil etti. Bu Amerika'nın masaya oturmak için ilk adımı olarak değerlendirildi.

İsrail Ulusal Haber Ajansı Arutz Sheva, Amerikalı heyetin içinde İsrail ve Yahudi düşmanlarının olduğunu iddia etti. Ajans, Amerika'yı İsrail'in yönettiği, CIA ile Mossad’ın İran’lı nükleer bilim adamını öldürdüklerini savunan Veterans Today adlı internet sitesinin editorü ile dört üyesinin de konferansta olduğunu yazdı.

İsrail Ulusal Ajansı, Veterans Today editörü Jim Dean'in, CIA ve Mossad'ın IŞİD ile bağı olduğunu iddiasını da hatırlattı. Dean'e göre, CIA ve Mossad'ın IŞİD için kurduğu uzmanlardan oluşan özel bir organizasyon var, IŞİD'in infaz görüntüleriyle de bu yapı ilgileniyor.

İsrail, konferansa katılan Amerikan heyetindeki Gordon Duff, Colonel Jim Hanke, and Mike Harris'in Neo-Nazi Milliyetçi Sosyalist Hareketi ile de bağlantılı olduklarını öne sürdü.

İsrail ajansı, Amerikan heyetinde yer alan 8 kişiden birinin Güney Carolina Eyaleti politikacılarından ve Reagan’ın yönetim kadrosunda görev yapmış olan Richard Hines olduğunu yazdı.

İsrail, konferansı yayınlayan İran'ın İngilizce yayın organı Press TV'yi de Yahudi düşmanı olmakla suçladı.

ulusalkanal.com.tr

Papa İsviçreli Muhafızlar komutanı Anrig'in işine son verdi Dünya Obama, Ashton Carter'ı aday gösterdi Dünya İran'dan çok önemli iddia! Dünya 18 göçmen öldü Dünya