Gül siyasete dönecek mi?

Abone ol

"11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül genel seçimlerde milletvekili adayı olacak mı?" Başbakan Ahmet Davutoğlu, bu soruyu "konuşulması erken" ifadeleriyle yanıtladı.

Davutoğlu, Pakistan ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazeteci Davutoğlu'na Gül'ün milletvekili adayı gösterilip gösterilmeyeceğini sordu. Davutoğlu, "Milletvekilliğinin konuşulması için erken" dedi.

Kendisinin ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Gül ile görüştüğünü belirten Davutoğlu, talep ve ortamın oluşmadığını söyledi.

"Geçen hafta kendisiyle bir vesileyle görüştük Sayın Cumhurbaşkanımız da görüşüyor, ben de görüşüyorum ama öyle bir talep söz konusu olmadı. Yani bunun şu anda konuşulması için erken veya en azından böyle bir talep ve ortam oluşmuş değil. AK Partili kurucu kadroları her zaman bu siyasetin içindedirler, dışında değiller zaten. (...) Abdullah Bey AK Parti’nin önemli kurucularından birisi, bu hareketin kurucularından, dolayısıyla şu anda da eski Cumhurbaşkanı olarak hiçbir zaman AK Parti tabanından ya da kadrolarından uzaklaşmış, kopmuş değil. Ama siyasetin o kendi doğası var, onun içinde değerlendirmek lazım."

ulusalkanal.com.tr

Uçurumdan önceki son çıkış Vatan Partisi Gündem Son 28 yılın rekoru kırıldı Gündem Pilot Üsteğmen'den kötü haber geldi Gündem Tramvay seferleri durduruldu! Gündem