Ankara'da kutlamalar arbedeyle başladı

Dünya Mimarlık Konut Günü kutlamaları, TÜRGEV’e tahsis edileceği öne sürülen Ankara Saraçoğlu mahallesinde gergin bir şekilde başladı. Mimarlar, Çankaya Kaymakamlık önüne siyah çelenk bırakmak istedi, polis izin vermedi. Mimarlar Odası Ankara Şube başkanı Tezcan Karakuş Candan yaptığı açıklamada, Saraçoğlu Mahallesi’nin ranta açılmasına müsaade etmeyiz” dedi.

Abone ol

Dünya Mimarlık ve Konut günü kutlamaları Ankara’daki tarihi Saraçoğlu Mahallesi’nde arbedeye sahne oldu.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi ve Başkent Dayanışması’ndan oluşan grup Çankaya Kaymakamlık önüne siyah çelenk bırakmak istedi. Ancak polis izin vermedi. Kısa süreli arbededen sonra siyah çelenk Kaymakamlığın bahçesine bırakıldı.

Kaymakamlık önünde konuşan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Saraçoğlu Mahallesi’nin ranta açılmasına müsaade etmeyeceklerini belirtti.

Etkinlik Kaymakamlığa siyah çelenk bırakılmasının ardından da devam etti. Tarihi mahalledeki tescilli yapıların kapılarına ve ağaçlarına kırmızı kurdeleler bağlandı.

Başkent Ankara’daki Saraçoğlu Mahallesi, Cumhuriyet döneminin örnek yapılarından biri olarak kabul ediliyor. Ancak AKP Hükümeti bu bölgeyi afet bölgesi ilan etti ve mahalle sakinlerinden evlerini boşaltmalarını istedi.

Tahliye kararlarının ardından mahallenin, yönetim kurulunda Bilal Erdoğan ve Sümeyye Erdoğan’ın olduğu TÜRGEV’e tahsis edileceği öne sürülmüştü. Mahkeme, “Afet Bölgesi” kararlarını iptal etmesine rağmen mahallede zorla tahliyeler devam ediyor.

ulusalkanal.com.tr

Şehitler törenle son yolculuğuna uğurlandı Gündem AKP, CHP ve HDP'nin bildirgede açılım ortaklığı Gündem ABD, PKK'yı ordulaştırıyor Gündem Erdoğan konuştu: Çok ama çok önem veriyoruz Gündem