Moskova görüşmeleri tamamlandı

Moskova'daki İdlib görüşmelerinde ikinci tur tamamlandı. Böylece Türk ve Rus heyetler İdlib konusunda 4. görüşmeyi yapmış oldu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "ateşkes, Soçi mutabakatı ve ortak devriye konusunda görüşler paylaşıldı" dedi. Heyetlerin görüşmelerinden sonuç çıkmazsa, liderlerin bir araya gelmesi gündemde...

Abone ol

İki gün üst üste görüştüler. İdlib'de kalıcı çözüm için dördüncü kez masaya oturdular.

Türk ve Rus heyetler, İdlib görüşmelerinin Moskova ayağını iki turda tamamladı. İkinci tur sabah saat 10.00'da başladı. Öğleden sonra sona erdi.

Türk heyetine Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal, Rus heyetine ise Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sergey Verşinin ve Rusya Devlet Başkanı Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Büyükelçi Aleksandr Lavrentyev başkanlık etti.

Görüşme bitiminde ilk açıklama Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan geldi. Çavuşoğlu heyetlerin "karşılıklı ateşkesin tesis edilmesi, Soçi Mutabakatı'na tekrar geri dönülmesi ve sahadaki ortak devriye" dahil görüşlerini paylaştıklarını bildirdi.

Çavuşoğlu liderler düzeyinde yapılacak bir görüşmeye de işaret etti. Moskova görüşmelerinden sonuç çıkmazsa, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bir araya gelebilir.

Heyet Rus Dışişleri binasından ayrıldıktan sonra bir açıklama da AK Parti Sözücüsü Ömer Çelik'ten geldi. Çelik, "Türkiye'nin tezleri açıkça söylendi" dedi.

ulusal.com.tr

Beşar Esad: Halep kazandı, Suriye kazandı Dünya Hamaney: İran'ı seven herkes seçimlere katılsın Dünya AB 4 ülkeyi kara listeye aldı Dünya İsrail'den koranavirüs hamlesi Dünya