Uludağ Üniversitesi'nde neler yaşandı? TGB'den açıklama

Bursa Uludağ Üniversitesi'nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliği için duyuru çalışması yapan Türkiye Gençlik Birliği üyelerine Öğrenci Kolektifleri üyeleri saldırdı.

Abone ol

Bursa Uludağ Üniversitesi'nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliği için duyuru çalışması yapan Türkiye Gençlik Birliği üyelerine Öğrenci Kolektifleri üyeleri saldırdı.

Öğrenci Kolektifleri, Pazartesi ve Salı günü de Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi'nde TGB'li öğrencilere saldırmıştı.

TGB'DEN AÇIKLAMA

TGB Bursa İl Örgütü, yaşanan olayla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Gerginliğin asıl sebebi, kendilerine Öğrenci Kolektifleri diyen provokasyona açık grubun okula geldiğinde Türk Bayrağı, Atatürk posteri ve TGB' nin pankartıyla karşılaşmasıdır" denildi.

AÇIKLAMANIN TAMAMI

Bugün Uludağ Üniversitesi'nde yaşanan olaylarla ilgili bir açıklama yapma sorumluluğu hissediyoruz. Çünkü olayların Uludağ Üniversitesi öğrencileri ve kamuoyuna doğru aktarılması gerekmektedir.

Gerginliğin asıl sebebi, kendilerine Öğrenci Kolektifleri diyen provokasyona açık grubun okula geldiğinde Türk Bayrağı, Atatürk posteri ve TGB' nin pankartıyla karşılaşmasıdır. Son günlerde birçok üniversitede yaşanan olayların göstermiş olduğu etkinin de katkısıyla kendilerini bir şeyler yapmak zorunda hissetmeleridir. Bu yapmak istedikleri de maalesef ki yine provokasyon olmuştur.

Önce TGB masasının önüne barikat gibi dizilip arkadaşlarımızın çalışmasını engellemeyi denemişler, sonuç alamayınca da TGB masasının karşısına tahrik edici içerikte derme çatma bir pankart asmışlardır. TGB il yönetiminden arkadaşlarımız bu tavırları durdurmaları için kendileriyle konuşmaya çalışmışlar, ancak gerekli hassasiyet karşı grup tarafından gösterilmemiştir. TGB' liler masanın önünün açılması ve tahrik edici pankartın kaldırılması konusunda ısrarcı olmuş fakat karşı grup sözlü sataşmalarla provokasyona devam etmiştir. TGB, disiplinine yaraşır şekilde davranmış, çatışma girişimlerine alet olmamıştır. Karşı gruptan atılan şişelere rağmen soğukkanlılığını korumuştur. Daha sonra okul güvenliği araya girmiş, olaylar son bulmuştur.

Kendilerinden başka kimseyi "demokrat" olarak görmeyen, herkesi "faşistlikle" suçlamaktan başka dayanak noktası olmayan bu grubu Uludağ Üniversitesi bugün bir kez daha tanımıştır. Bütün toplulukların ortak kullandığı çalışma alanını tek başlarına işgal ederek demokrasiyi sadece kendilerine işletmişler, bütün üniversite öğrencilerine faşizmin ne demek olduğunu göstermişlerdir. TGB' nin haklı girişimi tüm öğrenciler tarafından olumlu olarak karşılanmış ve hatta olay anında dahi TGB yeni üyeler kazanmıştır.

Bir kez daha söylüyoruz ki, üniversiteler kavga ve bozgunculuğun değil; bilimin yuvasıdır. İzmir, Eskişehir ve Ankara'da olduğu gibi bütün illerde üniversiteleri PKK ve onun kuyrukçularına asla bırakmayacak olan TGB, 29 Ekim çalışmalarına tüm hızıyla devam etmektedir. Uludağ Üniversitesi öğrencilerini ve tüm Bursalıları Görükle' de yapacağımız yürüyüşe davet ediyoruz.

Pentagon’dan açıklama Gündem Yargıtay kararını verdi Gündem Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm projesi sınıfta kaldı Gündem 'Polis, Uğur Kurt'u 'kasıt olmadan öldürdü' Gündem