Sansür yasasına tepkiler büyüyor!

AKP, kamuoyunda tepki toplayan internet yasasında değişikliğe gidiyor. Gül'ün iki gün önce yasayı onaylamasının ardından yeni bir değişiklik teklifi daha gündeme geldi. Amerika ve Almanya'dan ise internete sansür getiren yasaya tepki var.

Abone ol

İnternete sansür yasası kamuoyunda tepkilere neden oldu. AKP tepkileri azaltmak için bazı maddelerde değişikliğe hazırlanıyor.

Yasa değişikliği ile TİB Başkanı'na 4 saat içinde erişimi engelleme yetkisi getirilmişti. Şimdi bu yetkinin karardan sonra en geç 24 saat içinde hakim önüne götürülmesi zorunlu kılınacak.

Yasaya CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay'dan da tepki geldi.

İnternet yasasına Amerika'dan tepki geldi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, "Bu yasa, ciddi bir şekilde ifade özgürlüğünü, basın özgürlüğünü ve internet üzerinden bilgiye erişimi sınırlandırıcı potansiyele sahip" dedi.

ABD'nin açıklamasına Avrupa Birliği Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan yanıt geldi. Çavuşoğlu, ABD'nin de internete sansür koyduğuna dikkat çekti.

Alman Hıristiyan Birlik Partisi Sözcüsü Michael Stübgen de yasaya tepki gösterdi. Stübgen, Türkiye ile üyelik müzakerelerinin dondurulmasını istedi.

ulusalkanal.com.tr

Abdullah Gül'e yumurta takviyesi Gündem Fatih Hilmioğlu'ndan tahliye sonrası ilk açıklama Gündem 'Hilmioğlu tahliye olacak ama...' Gündem Beyoğlu'nda bina çöktü! Gündem