Hazine'den PKK/HDP'ye 57 milyon lira!

Siyasi partilere 2021 yılında Hazineden yapılacak yardımların toplam tutarı netleşti. Bütçe teklifine göre, Meclis’te grubu bulunan siyasi partilere 481 milyon 790 bin lira dağıtılacak. HDP’ye de önümüzdeki yıl için 57 milyon lira ayrıldı. Vatan Partisi Merkez Yürütme Kurulu üyesi Bayram Yurtçiçek, Mehmetçiğe kurşun sıkan PKK’nın siyasi uzantısı HDP’ye yardım verilmesine tepki gösterdi. Yurtçiçek, “Bu terörün finans edilmesine hizmet eder” dedi.

Abone ol

Hazine’den PKK’nın siyasi uzantısı HDP’ye 2021 yılında 57 milyon lira verilecek.

Meclis’e sunulan 2021 yılı bütçe teklifinde siyasi partilere Hazine’den yapılacak yardımlar da yer aldı.

Ödeme en geç 2021 Ocak ayının 10'una kadar Ak Parti, CHP, MHP, İyi Parti ve HDP’nin he­sabına geçecek. Sürpriz bir erken seçim kararı alınması halinde ise Hazine desteği 3 katına çıkacak.

Ak Parti Hazineden 209 milyon 304 bin lira alacak. Yardımların 111 milyon 369 milyon lirası da CHP'ye gidecek. MHP’nin 54 milyon 588 bin lira, İyi Parti'nin de Hazineden alacağı yardım 48 milyon 979 bin lira olacak.

2020 yılında 50 milyon lira verilen PKK’nın siyasi uzantısı HDP’ye 2021 için 57 milyon 550 bin lira ayrıldı.

Vatan Partisi Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Bayram Yurtçiçek, HDP’ye yapılacak yardımın “terörün finans edilmesine hizmet” edeceğini belirtti.

Yurtçiçek, Hazine’den yardımın sadece seçimlerde barajı geçen partilere yapılmasının da hakkaniyetli olmadığını vurguladı.

ulusal.com.tr

Can Dündar'ın itirazı reddedildi Gündem Eski HDP Milletvekili Demir Çelik'in 'gri kategori'de aranan oğlu yakalandı Gündem Türk-İş esnek çalışmaya karşı tavrını açıkladı Gündem Grip aşısının fiyatı belli oldu Gündem