Son dakika haberleri! Cumhurbaşkanı Erdoğan, harekatın adının neden Barış Pınarı koyulduğunu açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Harekatımızın adını Barış Pınarı olarak belirlerken rastgele bir tercihte bulunmadık. Biz terör örgütünü bölgeden kazıyarak Suriye'de gerçek anlamda barışı tesis etmek üzere bu adımları atıyoruz. Bizim sınır Suriye tarafında hep pınarlarla doludur. İşte o pınarlardan hareketle biz bunun adını Barış Pınarı koyduk." dedi

Abone ol

Erdoğan, "Harekatımızın adını Barış Pınarı olarak belirlerken rastgele bir tercihte bulunmadık. Biz terör örgütünü bölgeden kazıyarak Suriye'de gerçek anlamda barışı tesis etmek üzere bu adımları atıyoruz. Bizim sınır Suriye tarafında hep pınarlarla doludur. İşte o pınarlardan hareketle biz bunun adını Barış Pınarı koyduk." dedi.

Türkiye, Barış Pınarı Harekâtı'yla Suriye'nin toprak bütünlüğüne ve siyasi birliğine katkıda bulunacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, işte bu sözlerle dünyaya seslendi. Operasyona tepki gösteren ülkelere tek tek yanıt verdi. Kimi için direk ismini kullandı, kimine NATO ve Avrupa Birliği ülkeleri diye hitab etti. IŞİD tehditlerine de yanıt veren Erdoğan, "Ne yapılması gerekiyorsa onu yapacağız." dedi.

Barış Pınarı Harekatı sürerken, Fırat'ın doğusundaki terör hedefleri tek tek vurulurken o da kameralar karşısına geçti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti Genel Merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Operasyonun amacını anlattı; "Suriye'nin toprak bütünlüğü" vurgusu yaptı.

Erdoğan, hedefin terör örgütleri olduğunu söyledi. Dünyaya seslendi...

Amerika ve başta Fransa olmak üzere Avrupa Birliği ülkeleri arasındaki IŞİD tartışmasına yanıt verdi.

Tek tek tepki gösterdi Cumhurbaşkanı. Verilen mücadeledeki kararlılığı hatırlattı.

Erdoğan cümlesine "Ey Avrupa birliği" diye başladı, "mültecileri size göndeririz" diye bitirdi.

Hedefinde NATO da vardı...

Cumhurbaşkanı, Türk ordusunun operasyonuna karşı çıkan Suudi Arabistan ve Mısır için ise özel parantez açtı.

ulusal.com.tr

Son dakika haberleri! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Barış Pınarı Harekatı açıklaması! 109 terörist etkisiz hale getirildi Gündem Son dakika haberleri! Bakan Hulusi Akar: Mehmetçiğin morali çok yüksek Gündem İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Barış Pınarı Harekatı açıklaması Gündem Son dakika haberleri! MSB: Belirlenen hedefler ele geçirildi Gündem