İlhan Erdost anıldı

Yayıncı İhan Erdost ölümünün 34’üncü yılında anıldı. Mezarı başında yapılan anma törenine İlhan Erdost’un ailesi ve yakınları katıldı.

Abone ol

12 Eylül 1980 askeri darbesinin ardından dövülerek öldürülen yayıncı İlhan Erdost, ölümünün 34’üncü yılında mezarı başında anıldı.

Sol ve Onur yayınları sahipleri Muzaffer ve İlhan Erdost kardeşlerin 12 Eylül darbesi sonrasında evlerine baskın düzenlenmiş, iki kardeş Engels’in ‘Doğanın Diyalektiği’ kitabını yayımladıkları gerekçesiyle gözaltına alınmışlardı.

Mamak Askeri Cezaevi’ne götürülen Erdost kardeşler, bir bloktan diğer bloğa nakilleri sırasında, dört kere dövdürülmüş, koğuşa alındıktan birkaç dakika sonra da İlhan Erdost yaşamını yitirmişti.

Ankara Karşıyaka mezarlığındaki anma törenine İlhan Erdost’un kızı Alaz Erdost ile İlhan Erdost’un ağabeyi Muzaffer İlhan Erdost ve aile yakınları katıldı.

Dostları, Erdost'un çiçeklerle bezenmiş mezarı başında saygı duruşunda bulunulduktan sonra birer konuşma yaptı.

Bu filmler yaşam için dönecek Kültür Sanat Akün ve Şinasi gizlice satıldı Kültür Sanat Sanatta açlık grevi Kültür Sanat Atatürk’ü Unutmayacağız, Unutturmayacağız! Kültür Sanat