HDP Genel Merkezi'ne saldırı

Dağlıca ve Iğdır'daki saldırıların ardından terör örgütü PKK'ya tepki tüm yurda yayıldı. Türk bayraklarıyla kitlesel katılımların yaşandığı PKK protestolarında bazı illerde yürüyüşlerin ardından bir takım küçük gruplar HDP binalarına yöneldi ve kışkırtıcı eylemlerde bulundu. Saldırılan adreslerden biri de HDP Genel merkeziydi.

Abone ol

Kadını-erkeği, genci-yaşlısı milyonlar sokağa çıktı, Türkiye'de meydanlar PKK terörüne karşı kitlesel protestolara sahne oldu. Ancak bazı adreslerde bir takım küçük gruplar HDP il binalarını hedef alan kışkırtıcı eylemlerde bulundu.

Ankara Kızılay'da yaklaşık 5 bin kişi toplandı. Protestonun ardından MHP ve ülkü ocağı bayrağı açan bir grup Kızılay Meydanı’nı trafiğe kapattı. Uzun süre trafiği engelleyen grup ardından Yüksel Caddesi’ne yürüdü. Başka bir grup ise HDP Genel Merkezi’ne yönelerek, bina önünde eylem yaptı. Gruptan bazıları genel merkeze saldırdı.

Bursa Orhangazi'de teröre tepki gösteren bir grup genç HDP ilçe binasının tabelasını indirdi. Parti tabelası ve parti bayrağını ateşe veren grup, parti lokalinin balkonuna Türk bayrağı astı. Grup, tabela ile birlikte sandalye ve televizyonu da söküp, sokağa atarak ateşe verdi.

Benzer bir olay Gaziantep'te yaşandı. Terör protestosunun ardından HDP il binasına yürüyen bir grup binaya saldırdı.

Tekirdağ Çerkezköy’de ise sosyal medya üzerinden örgütlenen yurttaşlar, 'Şehide Saygı' yürüyüşü düzenlendi. Belediye meydanından başlayan yürüyüşte vatandaşlar, "Vatan Size Minnettar Anıtı" önünde toplandı. Bu sırada kalabalık bir grup da HDP ilçe binasına yürüdü.

Alanya'da düzenlenen teröre tepki yürüyüşüne binlerce kişi katıldı. Yürüyüş korteji Atatürk Anıtı'na geldiğinde küçük bir grup HDP ilçe başkanlığının bulunduğu binaya yöneldi. İlçe başkanlığının bulunduğu binanın bitişiğindeki bir restorana saldıran grup, burayı ateşe verdi.

Malatya'da da teröre tepki için bir araya gelen yurttaşlar HDP ve DBP İl Binasına yürümek istedi. Bu sırada yan binalardan çatıya çıktığı öğrenilen kimliği belirsiz bir kişi İl Binasının çatısını ateşe verdi.

HDP, genel merkeze yapılan saldırının ardından hasar gören binanın fotoğraflarını paylaştı.

ulusalkanal.com.tr

DHA

CHP binasına baskın Gündem İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne roketatarlı saldırı! Gündem Davutoğlu talimat verdi! Gündem Emekli albaydan önemli açıklamalar Gündem