Hakkari Yüksekova'da şehit sayısı 2'ye yükseldi

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde bu sabah 1 binbaşı 3 uzman çavuş, İkiyaka Dağları'nın sarp ve karla kaplı bölgesinde arazi taramasında uçuruma yuvarlandı. Kazada şehit olan asker sayısı 2'ye yükseldi. Bu arada kazayla ilgili olarak TSK'dan yapılan açıklamada, "15 Nisan 2017 tarihinde saat 05:40 sularında, Şehit Tnk.Yb. İhsan EJDAR Operasyonu kapsamında; Hakkâri ili Yüksekova ilçesi İkiyaka/Davulcu Tepe mevkiinde pusu ve güvenlik maksadıyla bulunan birliğimizden üç kahraman silah arkadaşımız, bölgenin sarp, dik, buzlu ve havanın karanlık olması sebebiyle kayarak uçurumdan aşağıya düşmüşlerdir. Meydana gelen olay neticesinde iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız hafif yaralı olarak derhal Yüksekova Devlet Hastanesine sevk edilmiştir." denildi.

Abone ol

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde bu sabah 1 binbaşı 3 uzman çavuş, İkiyaka Dağları'nın sarp ve karla kaplı bölgesinde arazi taramasında uçuruma yuvarlandı. Binbaşı Kürşat Selim Şenol ile bir uzman çavuş şehit oldu, 2 uzman çavuş yaralandı.

Yüksekova İlçe merkezine yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunan Dağlıca bölgesindeki İkiyaka Dağları'nın 3 bin 750 rakımında sarp ve yer yer karlı bölgesinde, güvenlik güçleri bu sabah arama tarama faaliyetine çıktı.

Güvenlik güçleri operasyonu sürdürürken, yaya olarak ilerleyen bir grup asker uçuruma yuvarlandı.

İlk bilgilere göre kazada, uçuruma yuvarlanan Binbaşı Kürşat Selim Şenol ile kimliği henüz öğrenilemeyen 1 uzman çavuş şehit oldu, 2 uzman çavuş yaralandı.

Yaralı uzman çavuşlar Yüksekova Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

TSK'DAN AÇIKLAMA

Öte yandan kazayla ilgili Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) açıklama yaptı.

Açıklama şu şekilde:

15 Nisan 2017 tarihinde saat 05:40 sularında, Şehit Tnk.Yb. İhsan EJDAR Operasyonu kapsamında; Hakkâri ili Yüksekova ilçesi İkiyaka/Davulcu Tepe mevkiinde pusu ve güvenlik maksadıyla bulunan birliğimizden üç kahraman silah arkadaşımız, bölgenin sarp, dik, buzlu ve havanın karanlık olması sebebiyle kayarak uçurumdan aşağıya düşmüşlerdir.

Meydana gelen olay neticesinde iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız hafif yaralı olarak derhal Yüksekova Devlet Hastanesine sevk edilmiştir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşımıza acil şifalar dileriz.

ulusalkanal.com.tr

CHP milletvekillerinden ortak açıklama Gündem Mersin Tarsus'ta Teğmen H.T., FETÖ'den gözaltına alındı Gündem Kılıçdaroğlu'ndan genelge: 'Hayır' çıkınca 'evet' diyenleri rahatsız etmeyin Gündem Hakkari Şemdinli'de çatışma çıktı: 2 terörist ölü ele geçirildi Gündem