Bir garip istifa şovu

6 ay içinde yaşanan iki büyük maden faciası sonrası muhalefetin sert eleştirilerine maruz kalan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'dan dikkat çeken istifa manevraları geldi. "İstifa ettim ama kabul edilmedi" diyen Bakan Yıldız bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'la kameralara bol bol görüntü verdi.

Abone ol

Yaklaşan seçimler öncesi başkent kulislerinde yoğunlaşan 'kabinede revizyon' tartışmaları sürerken Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'dan dikkat çeken bir açıklama geldi.

6 ay arayla önce Soma'da ardından Ermenek'te yaşanan maden faciaları nedeniyle muhalefetin istifa çağrıları yaptığı Bakan Yıldız, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda bu konu hakkında konuştu.

Taner Yıldız komisyon toplantısında istifasını isteyen milletvekillerine sert bir üslûpla cevap verince kısa süreli gerginlik yaşandı. Muhalefet milletvekilleri 'kabadayılık üslubuyla konuşulmaz' diyerek Enerji Bakanına tepki gösterdi.

Milletvekillerinin istifa çağrılarına yanıt veren Yıldız, 301 işçinin hayatını kaybettiği Soma faciası sonrası Bakanlar Kurulu'na istifasını sunduğunu ancak kabul edilmediğini açıkladı.

Yıldız, konuyu Başbakan'la tekrar görüşeceğini söyledi. Yıldız'a destek, binlerce kilometre uzaktan, G20 toplantısı için Avusturalya'da bulunan Başbakan'dan geldi. Davutoğlu ''Taner Yıldız'ın neler yapmış olduğunu bilen benim. Takdir yetkisi bize aittir'' ifadelerini kullandı.

Taner Yıldız Başbakan'ın bu sözlerinin ardından Erdoğan ile birlikte poz verdi. Cumhurbaşkanıyla aynı Camide Cuma namazı kılan Yıldız, çıkışta Erdoğan'ın yanından bir an olsun ayrılmadı. Taner Yıldız'ın Erdoğan'ın makam arabasına binmesi de dikkat çekti.

ulusalkanal.com.tr

Genelkurmay'dan suç duyurusu! Gündem 173 kişi beraat etti Gündem Yılmaz Özdil Çağdaş Cengiz'i yazdı Gündem "Mutabakat hakkında bilgim yok" Gündem