Cemil Bayık: Türkiye engelliyor

"Türkiye, Kürdistan'ın Akdeniz'e açılmasını engellemek istiyor" Bu açıklamayı KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık yaptı. Bayık Türkiye'nin, Kürdistan'ın Akdeniz'e açılmasını engellemeyi hedeflediğini söyledi.

Abone ol

Bölünme açılımının devamı için Amerika'nın gözlemci olmasını isteyen KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Cemil Bayık, bölgedeki gelişmelere ilişkin açıklamalar yaptı. Bayık, "Türkiye, Kürdistan'ın Akdeniz'e açılmasını engellemek istiyor" dedi, Türkiye'nin,PKK'nın Suriye'nin kuzeyinde ilan ettiği kantonları ortadan kaldırmak istediğini söyledi.

Yeni Özgür Politika'da yer alan habere göre; Amerika'nın Kürt meselesinde KDP merkezli politikasından vazgeçmeye başladığını söyleyen Bayık, "PKK'nın da denkleme dahil edildiğini" ifade etti. Bayık, Türkiye ile ABD arasındaki gerginliğin de bu politikadan kaynaklandığını belirtti.

"Türkiye Rojava'daki kantonları ortadan kaldırmak istiyor"

diyen Bayık, Türkiye'nin Kürdistan’ın Akdeniz'e açılmasının da engellemeyi hedeflediğini vurguladı.

ABD ile kurulan ilişkiler konusuna da değinen KCK Eşbaşkanı, "Kim Kürtlerin gasp edilen meşru haklarına saygı gösterir, Kürt sorununun demokratik çözümünü desteklerse onunla görüşürüz" dedi.

ulusalkanal.com.tr

İsrail geri adım attı Gündem Ulusal Kanal’ın ortaya çıkardığı belge Balyoz davasında ana savunma delili oldu Gündem YÖK Başkanı görevden alındı! Ama... Gündem 3. Havalimanı taşınıyor mu? Gündem