Erzurum Kongresi'ni anlatan oyun 6 yıl sonra tekrar sahnelendi

Erzurum Kongresini ve yüzyıllarca esaret kabul etmeyen bir milletin karanlığın içinden çıkışını anlatan "Cumhuriyetin İlk Sedası" Erzurum'da yankılandı. Demet Çizmeli ile Barış Pınar Çelebioğlu tarafından kaleme alınan oyun İrevan Devlet Azerbaycan Dram Tiyatrosu tarafından sahneledi.

Abone ol

Anadolu'da milli mücadele birliğinin kurulmasının ikinci adımı Erzurum Kongresi'nin anlatıldığı "Cumhuriyetin İlk Sedası" Erzurum'da yankılandı.

Cumhuriyet'in ilk adımları ve Erzurum Kongresini anlatan "Cumhuriyetin İlk Sedası" 6 yıl sonra tekrar Türkiye'de sahnelendi.

Oyunu Erzurumlu tiyatro yazarları Demet Çizmeli ile Barış Pınar Çelebioğlu tarafından kaleme aldı. AzerbaycanTurgay İrevan Devlet Tiyatrosu tarafından da sahneye konuldu.

Azerbaycan lehçesiyle sahnelenen oyun yüzyıllarca esaret kabul etmeyen bir milletin karanlığın içinden çıkışını anlatıyor.

"Cumhuriyetin ilk Sedası" oyunu 2010 yılında Devlet Tiyatrolarının '60. yılında 60 yeni yerli oyuna Dünya prömiyeri'projesi kapsamında Erzurum Devlet Tiyatrosunda sahnelenmişti.

ulusalkanal.com.tr

Kıbrıs’ta sanat tarihine önemli bir adım atılıyor Kültür Sanat Hattuşa Dünya Kültür Mirası listesine alınışının yıl dönümünü kutluyor Kültür Sanat Hattuşa Dünya Kültür Mirası listesine alınışının yıl dönümünü kutluyor Kültür Sanat Mimar Sinan'ın Bosna'daki imzası: Drina Köprüsü Kültür Sanat