2014 tablosu karamsar

Dünya Bankası Türkiye'ye ilişkin 2014 büyüme tahminini yüzde 3,5'ten yüzde 3,1’e düşürdü. Dünya Bankası notlarında 2015 yılı için öngörülen 3, 5 seviyesinde tahminin de "yapısal reformların uygulanmasına bağlı olduğu" belirtildi.

Abone ol

Türk ekonomisine ilişkin bir karamsar tablo da Dünya Bankası'nın açıkladığı Türkiye Ekonomik Bilgi Notunun beşinci sayısında ortaya çıktı. Dünya Bankası Türkiye'ye ilişkin 2014 büyüme tahminini yüzde 3,5'ten yüzde 3,1’e düşürdü,.

Açıklama Ankara'da yapıldı. Türkiye'ye ilişkin büyüme tahmini yüzde 3,5 olarak açıklanmıştı. Ancak mevcut veriler gözönüne alınarak tahmin düşürüldü.

2015 için büyüme tahmini ise değiştirilmedi. 2015 yılı için 3,5 seviyesinde büyüme öngörülüyor. Ancak Dünya Bankası notlarında bu büyümenin "Orta vadede özel yatırımların toparlanmasına ve yapısal reformların uygulanmasına bağlı olduğu" belirtildi.

Dünya Bankası Türkiye için 2015 sonu enflasyon tahminini yüzde 6.7 olarak açıkladı.

ulusalkanal.com.tr

Adalet Bakanı'ndan Fethullah Gülen açıklaması Gündem Yılbaşı operasyonları Gündem Polisleri yakmak istediler Gündem İsmet Yılmaz’dan ''askerlerin özlük hakları'' açıklaması Gündem