Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar Libya’da

Bazı Libyalı kaynaklara göre Millî Savunma Bakanı Akar Libya'ya geldi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler de Akar’a ziyaretinde eşlik etti.

Abone ol

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Güvenlik ve Askeri İşbirliği Mutabakat Muhtırası kapsamında yapılan faaliyetleri yerinde incelemek üzere Libya'nın başkenti Trablus'a gitti.

Akar ve Orgeneral Güler'in ziyareti dolayısıyla Mitiga Havaalanı'nda askeri tören düzenlendi.

Libya Savunma Bakan Yardımcısı Selahaddin Abdullah en-Nemruş, Genelkurmay Başkanı Korgeneral Muhammed eş-Şerif, Deniz Kuvvetleri Komutanı Abdulhakim Abuhalia ile Türkiye’nin Trablus Büyükelçisi Serhat Aksen ve diğer Türk ve Libyalı yetkililerce karşılanan Akar, tören kıtasını selamladı.

Törenin ardından Bakan Akar ve Genelkurmay Başkanı Güler, mutabakat kapsamında oluşturulan Savunma Güvenlik İşbirliği ve Eğitim Yardım Danışma Komutanlığına geçti.

"ONLARI DESTEKLEYENLER DE KAYBEDECEK"

Bakan Akar, görüşme sonrası açıklama yaptı. "Libyalı kardeşlerimizin daha rahat, daha mutlu, daha güven içinde yaşamaları için destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

Akar sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bugün de yarın da sizlerin yanınızda olduğumuzu Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları kapsamında Libyalı kardeşlerimiz için yapılması gereken ne varsa yapacağımızı bilmenizi istiyorum. Haklısınız kazanacaksınız biz buna inanıyoruz. Diğerleri haksızlıklarının karşılığını muhakkak alacaklar. Onlar ve onları destekleyenler de kaybedecek, hezimete uğrayacaklar.”

ulusal.com.tr

Çoklu baro teklifi Meclis'te: Komisyon görüşmeleri gergin başladı Gündem Bakan Koca vaka artışının en hızlı olduğu illeri açıkladı Gündem 6 ayda 562 terörist etkisiz hale getirildi Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Katar Emiri Al Sani görüştü Gündem