Mimarlar, Atatürk'ün evini yıkanlar hakkında suç duyurusunda bulundu

Mimarlar Odası, tarihi Marmara Köşkünün yıkımına neden olanların peşini bırakmıyor. “Bu tarihsel mimari cinayete sebep olanlar hesap verecek” diyen Mimarlar Odası Ankara Şubesi, yıkımda sorumluluğu olan kamu kurumları ve yetkililer hakkında suç duyurusunda bulundu.

Abone ol

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Cumhuriyet’in simge yapılarından olan Atatürk’ün tarihi Marmara Köşkü’nün yıkımına neden olanların peşini bırakmıyor.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi yıkımla ilgili yazılı bir açıklama yaptı, “Azmettiricileri biliyoruz, belleğimiz direnecek. Bu tarihsel mimari cinayete sebep olanlar hesap verecek” denildi. Yıkımda sorumluluğu bulunan kamu kurumları ve yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi.

Yıkım sürecinin peşine düşen Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Marmara Köşkü’nün yıkımının nasıl yapıldığına, hangi uzmanların görev aldığına, yıkımdan çıkan malzemelerin nerede muhafaza edildiğine, yıkım sürecinin her aşamasının kayıt altına alınıp alınmadığına dair resmi yazılarla bilgi de istedi.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Bu tarihsel, mimari cinayete sebep olanlar, Marmara Köşkü’nde sökülen her taşın, yıkılan her tuğlanın hesabını yargı önünde verecekler” diye konuştu.

Haber-Kamera: Tansev Kara

ulusalkanal.com.tr

TSK, PKK'ya hava harekatı düzenledi Gündem Dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili anayasa değişikliği Erdoğan’ın onayına sunuldu Gündem Dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili anayasa değişikliği Erdoğan’ın onayına sunuldu Gündem Fethullah Gülen’in yeğeni Mehmet Mezher Gülen tutuklandı Gündem