Türk turistlerin Rusya'ya girişine izin verilmedi

Rusya Türk turistlere yönelik uygulamalarını sıkılaştırdı. 40 Türk vatandaşının Rusya'ya girişine izin verilmedi. Ülkeye sadece oturma ya da çalışma izni olan Türkler girebiliyor.

Abone ol

Rusya Türk turistlerin ülkeye girişindeki tedbirleri arttırdı. Türk işadamları vize kuralları ihlal edildiği gerekçesiyle geldikleri uçaklarla geri gönderildiler. Ülkeye sadece oturma ya da çalışma izni olan Türkler girebildi.

2 gündür Rusya'ya turist olarak giden yaklaşık 40 Türk, iki ülke arasında vize muafiyeti olmasına rağmen ilk uçakla Türkiye'ye geri gönderildiler.

İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Hikmet Tanrıverdi, "Rusya'ya giden bazı işadamlarının ülkeye giremediğini bazılarının da kapıda saatlerce bekletildiğini öğrendim" diye konuştu.

Düşürülen Rus uçağı sonrası Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, Rus vatandaşlarına ''Türkiye'yi ziyaret etmeyin'' tavsiyesinde bulunmuştu.

ulusalkanal.com.tr

AKP'ye tavsiyeler Gündem Petrol kaçakçılığı ve IŞİD destekçiliği Gündem Yüksek Askeri Şura toplandı Gündem Rus basını: ÜDİK toplantısı iptal edildi Gündem