KKTC sandık başında

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bugün yerel seçimler ve Anayasa değişkiliği için sandık başına gidiyor. 175 bin 258 kayıtlı seçmenin bulunduğu ülkede, 08.00-18.00 saatleri arasında oy verilebilecek.

Abone ol

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde halk bugün sandık başına gidiyor. "Anayasa Değişikliğine İlişkin Yasa", bugün referanduma açılıyor. Anayasa değişikliğini öngören yasa özellikle temel hak ve özgürlükler başlığını kapsıyor. Değişiklik 4 partinin uzlaşısının ardından referenduma sunuldu. Anayasa değişikliği referandumunun yanı sıra yerel seçimler de yapılacak.

175 bin 258 kayıtlı seçmenin bulunduğu ülkede, ilk kez kullanılacak 681 şeffaf sandıkta 08.00-18.00 saatleri arasında oy verilebilecek. Seçimlerde 4 yıl boyunca görev yapacak belediye başkanları, belediye meclisi üyeleri, muhtarlar ve ihtiyar heyeti üyeleri belirlenecek.

Halkoylamasında ise; 1985’ten beri yürürlükte olan Anayasa’nın 21 maddesi için öngörülen değişikliklerin yürürlüğe girip girmemesine karar verilecek. Halkoylamasından "evet" çıkması durumunda, KKTC Anayasası 29 yıldan sonra ilk kez değiştirilmiş olacak.

Yerel seçimlerde ise 5 ilçede 28 belediye başkanlığı ve toplam 272 meclis üyeliği için oy kullanılacak. 28 belediye başkanlığı için 106 aday yarışacak.

ulusalkanal.com.tr

Başkent sular altında! Gündem Yargıtay'dan Kürdistan'a onay! Gündem Büyük çözüme hazır mısınız? Gündem 5. imza da geldi Gündem