“CHP bu yola girerse yüzde 10 barajının da altna düşer“

Kadıköy'de "Alevi mitingi" adı altında yapılan ve CHP ile HDP'nin üst yönetimlerini buluşturan mitinge, gazeteci-yazar Rıza Zelyut sert tepki gösterdi. Mitingte PKK propogandası yapıldığını belirten Zelyut, Alevilerin bu yöntemle PKK'yı destekleyen bir unsur haline getirilmeye çalışıldığını belirtti. HDP-CHP ittifakının da CHP'yi baraj altına iteceğini ifade etti.

Abone ol

CHP ile HDP'nin üst yönetimi, "Alevi mitingi" adı altında gerçekleşen Kadıköy'deki mitingte buluştu. Mitingte Öcalan posterleri ve PKK bayrakları taşındı. Gazeteci yazar Rıza Zelyut, mitingin amacını anlattı.

Zelyut, mitingte Öcalan posterlerini gören Alevilerin alanı terkettiğini söyledi. Sadece bayrak ve posterler değil, kürsüdeki konuşmalarda da PKK'nın talepleri dillendirildi.

HDP ve CHP yöneticilerinin katıldığı mitingte, Cumhuriyet'e ve Mustafa Kemal Atatürk'e meydan okundu.

Zelyut, Alevilerin Atatürk'e karşı olamayacağını vurguladı.

Alevileri uyaran Zelyut, Abdullah Öcalan'ın 2013 yılındaki Nevruz mesajında "İslam kardeşliği altında birleşelim" sözünü hatırlattı.

Zelyut'un önemli bir uyarısı da HDP ile ittifak söylemleri artan CHP'yeyedi.

Rıza Zelyut'a göre muhalif seçmenin net bir adresi henüz yok. Ancak İşçi Partisi'nin 15 Şubat'taki kongresi bu konuda belirleyici olacak.

ulusalkanal.com.tr

Balyoz davasında sıcak gelişme Gündem Trafikte kayıtlı araç sayısı 19 milyona yaklaştı Gündem Yeni Yargıtay Başkanı ilk kez konuştu! Gündem ''Haziran'' bezirgânları Gündem