Yargı kulislerinde bu 3 isim konuşuluyor!

Anayasa Mahkemesi için seçim dönemi yaklaşıyor. Mevcut Başkan Haşim Kılıç, 13 Mart'ta yaş haddinden emekli olacak. Ocak ayında yapılacak olan seçimlerde başkanlık için 3 aday konuşuluyor. O isimler, Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanı Serdar Özgüldür, AYM Başkanvekili Serruh Kaleli ile üye Zühtü Arslan.

Abone ol

Anayasa Mahkemesi'nde başkanlık seçimi için kulislerde isimler zikredilmeye başlandı. Mevcut Başkan Haşim Kılıç, yaş haddinden dolayı 13 Mart'ta emekli olacak. Kılıç'ın yerine adı geçen 3 aday ise oldukça tartışmalı isimler.

HaberTürk Gazetesi'nin haberine göre; 3 aday içerisinden en dikkat çekici isim Serdar Özgüldür. Özgüldür şu anda Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanı olarak görev yapıyor. AKP'ye kapatma davası sürecinde Özgüldür, "Sadece Hazine yardımı kesilsin" yönünde oy kullanmış, AKP de kapatılmanın eşiğinden dönmüştü.

Bir diğer isim ise Anayasa Mahkemesi başkanvekili Serruh Kaleli. Kaleli, 10'uncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından AYM üyeliğine seçilmişti. Serruh Kaleli'nin görev süresinin dolmasına kısa bir süre kalması nedeniyle ara formül olarak başkan seçilebileceği konuşuluyor.

Ve Anayasa Mahkemesi üyesi Zühtü Arslan. 2009-2012 yılları arasında Polis Akademisi Başkanı olan Arslan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından AYM üyeliğine seçildi. Arslan AKP'nin yeni anayasa taslağı çalışmalarında da yer almıştı

AYM için başkanlık seçimi takvimi, Ocak ayında yapılacak. Başkan, genel kurul tarafından gizli oy ve üye tam sayısının salt çoğunluğuyla 4 yıl için seçilecek. 17 üyeden oluşan AYM Genel Kurulu’nda 9 kişinin oyunu alan başkan olacak.

ulusalkanal.com.tr

F Tipi örgüt için John Kerry'e mektup yazdılar Gündem Süheyl Batum neden hedef alındığını Ulusal Kanal'da anlattı Gündem Poyrazköy davasında önemli başvuru Gündem Bir kez daha beraat etti Gündem