TSK'dan Fırat Kalkanı bilgilendirmesi

Abone ol

Türk Silahlı Kuvvetleri, Fırat Kalkanı Harekatı'nın 57'nci gününe dair bilgilendirmede bulundu.

Bilgilendirmede şu ifadeler kullanıldı:

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğimizi artırmak ve Koalisyon Güçlerine destek vermek maksadıyla; 24 Ağustos 2016 tarihinde başlatılan “FIRAT Kalkanı Harekâtı” ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve BM Sözleşmesinin 51’inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı ile BM’nin DEAŞ’la mücadeleye yönelik almış olduğu kararlar çerçevesinde sürdürülmektedir.

19 Ekim 2016 günü saat 07.00’a kadar meydana gelen gelişmeler:

Azaz-Rai sektöründe; Muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grubunun, karadan ve havadan sağlanan yoğun ateş desteği ile Mare güneydoğusunda yer alan beş meskûn mahalde (Mazraat al Uyun, Beyt Misto, Tel Malid, Jisr as Samukah ve Seyyid Ali) büyük ölçüde kontrol sağlanmış, tam kontrol sağlama gayretleri ve mayın/EYP temizleme faaliyetleri devam etmektedir.

Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda üç Muhalif şehit olmuş, altı Muhalif yaralanmış, destek sağlayan unsurlarımızda zayiat ve hasar meydana gelmemiştir.

Muhalif unsurlarca, harekâtın başlangıcından bu yana 155 meskûn mahalde (yaklaşık 1260 km²) kontrol sağlanmıştır.

Hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 64 DEAŞ TÖ hedefine, ateş destek vasıtaları tarafından atış yapılarak, DEAŞ TÖ mensupları baskı altına alınmış, manevra kabiliyetinden yoksun bırakılmış ve ÖSO’nun ileri harekâtı desteklenmiştir.

Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından, hava harekâtı icra edilmemiş, ani çıkacak hedeflere yönelik olarak yerde bekler uçak görevlendirilmiştir.

Koalisyon güçleri tarafından; Mazraat al Uyun’da tespit edilen DEAŞ TÖ unsurlarına yönelik icra edilen 5 hava harekâtı sonucunda, 6 DEAŞ TÖ mensubu etkisiz hale getirilmiştir.

DEAŞ TÖ’den temizlenen bölgelerde Muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timlerimiz tarafından 22 EYP kontrollü olarak imha edilmiş, harekâtın başlangıcından bugüne kadar, çoğu tuzaklanmış 31 mayın ve 1.208 EYP kontrollü olarak etkisiz hale getirilmiştir.

AFAD ve Kızılay’a ait unsurlar ile ÖSO personeli ve sivillere yönelik lojistik faaliyetler kesintisiz olarak sürdürülmüştür.

Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde, icra edilen koalisyon harekâtına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyet göstermektedir.

ulusalkanal.com.tr

Kayseri'de FETÖ/PDY operasyonu: 123 kişi için gözaltı kararı Gündem Başbakan: Türkiye’nin hava unsurlarıyla Musul operasyonuna katılması konusunda anlaşma sağlandı Gündem FETÖ'nün Los Angeles'taki 3 okuluna kapama kararı Gündem Michael Rubin'den 'Perinçek grubu, Tayyip Erdoğan'a suikast hazırlığında' yalanı Gündem