Erdoğan ve Putin görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin telefonda görüştü. İki lider Karabağ, Suriye ve Libya'daki son durumu el aldı.

Abone ol

İki liderin gündemindeki konulardan birisi Fırat'ın Doğusu ve İdlib'deki gelişmeler oldu. Görüşmenin ayrıntılarına ilişkin açıklamayı Kremlin yaptı.

Kremlin'den yapılan açıklamada, Erdoğan ve Putin'in mevcut anlaşmaların uygulanmasında işbirliğinin önemini vurguladığı belirtildi. Astana garantörlerinin desteği ile Suriye'de siyasi çözüm hakkında görüşüldüğünün altı çizildi.

Görüşmede ayrıca Libya’da devam eden süreç ile birlikte Dağlık Karabağ konusunun ele alındığı ifade edildi.

Ateşkes konusunda Rusya Devlet Başkanı'nın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bilgi verdiği ifade edilen açıklamada ,"Vladimir Putin, Azerbaycan ve Ermenistan liderleriyle temasları ve çatışmaların sonlandırılmasıyla ilgili atılan ateşkes adımları hakkında bilgi verdi" denildi.

Kremlin açıklamasında iki liderin, savunma ve iki ülke arasındaki işbirliklerinin sürdürülmesi konusunda da mutabık kaldığı bilgisi paylaşıldı.

ulusal.com.tr

Ermenistan yine sivilleri vurdu Gündem PKK'lılara fırsat verilmedi Gündem Fuat Oktay'dan HDP'li vekile PKK tepkisi Gündem Bakan Pakdemirli açıkladı: Kontrol altına alındı Gündem